Hegyalja 2006: Július 12-ére szabad lesz a part

A Hegyalja Fesztivál szervezői, alvállalkozói és a helyi önkormányzat munkatársai egy emberként folyamatosan dolgoznak azon, hogy július 12-én rendben megkezdődhessen a rendezvénysorozat a rakamazi Tisza Kempingben – adta hírül a Delta Fest Kft. A helyszínen – a Tisza árterében – a korábban levonult árvizek utolsó nyomait is eltüntetve, jelenleg is folynak a munkálatok. A szervezők emlékeztetnek: 2000-ben hasonló előzmények – ciánszennyezés, árvíz – nehezítették az előkészületeket, mégis a hazai fesztiválszcéna egyik sikersztorijává vált a Hegyalja. Ma azonban hála a korábbi évek előkészítő munkáinak, napokon belül fesztiválrendezésre alkalmas a terület.

Ha az időjárási viszonyok megengedik – márpedig a meteorológiai prognózisok erre engednek következtetni -, akkor minden feltétele adott lesz az immár hetedik Hegyalja Fesztiválnak, melynek az idén sem változik a szlogenje: …ahol a part szabad!

A rendezvény programja egyébként már teljesen összeállt, ismét világsztárok, hazai kedvencek és – főként kelet-magyarországi – amatőrök műsorát élvezheti a remélhetőleg félszázezer főt ismét meghaladó közönség. Több száz program lesz látható majd hat színpadon, a fesztivál külföldi fellépője lesz egyebek közt a brit rocklegenda, Motörhead, és a holland hardcore fenegyerekek: a Born From Pain. Az elektronikus tánczene ikonjai, a Freestylers, valamint a Dub Pistols, továbbá világsztár dj-k: mint Roni Size & MC Dynamite, a Radio Slave, Freq Nasty és Mick Wills.

A hazaiak közül a Tankcsapda, a Kispál és a Borz, a Quimby, a Belga az Alvin és a Mókusok, a Hooligans mellett jelen lesz gyakorlatilag a teljes magyar élvonal, mint ahogy a feltörekvő zenekarok közül a legígéretesebbet választották ki a szervezők. Hagyomány, hogy a zenei és más szórakoztató, kulturális és sportprogramok mellett hangsúlyosan van jelen a környezetvédelem és a hozzá kapcsolódó társadalmi témák. Tavaly óta közel 30 szervezettel Civil utca mutatja be a hazai és határon túli civil szervezetek munkáját, melyek közül az E-misszió Egyesület által 2000-óta üzemeltetett Zöld Sátor vendégei lesznek egyebek közt: Aradi Csaba, Faludy György, Pajor Tamás, Szőnyei Tamás, Kathi Attila, valamint a hazai közélet számos reprezentánsa.

A kommunális szolgáltatások területén is jelentős változások várhatóak, különösen a mobil illemhelyek és zuhanyzók terén, mind mennyiségi, mind minőségi szempontból a július 12-e és 16-a között zajló Hegyalja Fesztiválon.