Hátrányos helyzetű gyermekek javára rendez gyűjtést a Watch My Dying

Mindig is követendő példának tartottuk, ha egy zenekar nem pusztán szórakoztatás céljából zenél, hanem egy nemes ügyet is magára vállalva teljesedik ki. Szerencsére ez a hazai undergroundban gyakran megvalósul, és kiváló kezdeményezések jönnek létre. Ilyen alkalom lesz a január 14-én a Dürerben megrendezett Stagediving Fesztivál, ahol a Watch My Dying szervez gyűjtést hátrányos helyzetű gyermekek számára. Ha tudsz, akkor egy adag élelmiszerrel, vagy akár egy sima utalással is rengeteget segíthetsz a rászorulókon.

Az akció részleteiről így nyilatkozik az extrém metal-zenekar:

A világon majdnem minden megérdemli, hogy viccet csináljunk belőle 2023-ban. De csak majdnem. Veres Gábor mikrofontulajdonosunk a tavalyi évben megunván az általános közhangulat nívótlanságát, csatlakozott az Ott-Hont Vadmentő és Közösségi Segítő Alapítvány csapatához, hogy szűkebb környezetében egy fokkal kevésbé legyen szar hely a világ. A január 14-i rendezvényünkön pedig mindkét minőségében aktív lesz. A WMD merchpultnál ételgyűjtést szervezünk hátrányos helyzetű gyerekek számára. Ne tessenek feltétlenül lisztes taskokra, olajos bödönökre gondolni, sőt, napi felhasználású élelmiszereknek örülnénk a legjobban jelenleg. Doboz vaj, felvágottak, sajt, tejtermékek, vitaminok, csoki, tehát tényleg szó szerint bármi. Mivel szinte mindenhol van házikedvenc, állateledel is nagyon jól jönne. Ha nincs mód cipekedésre, az alapítvány számlájára utalással is sok nehéz hétvégi napon segíthetik át Önök azokat a kicsiket, akiknek az ingyenes iskolai étkezés az egyetlen biztos pontjuk.

Ezúton szeretenénk kérni a zenei témájú oldalakat, akik eddig is nagyon sok kedvességgel voltak a hasonló megmozdulásaink felé, hogy ha érdemesnek érzik, osszák meg a bejegyzésünket. Talán nem hírérték, de ne törődjünk bele ebbe. Nincsen olyan kicsinek vélt dolog, ami másnak ne lenne hatalmas nagy segítség. Köszünjük!

A január 14-i koncert további fellépői a Cadaveres, a Beerzebub és a Devoid, minden további infót az eseménynél megtalálasz.

Fotó: Bende Csaba / Zenefesto