Három év után újra gitáristent játszik a Polyphia

2019-ben jelentkezett utoljára szinglivel a (főleg) instrumentális prog rockban utazó Polyphia. Most három év hallgatás után a zenekar leporolta a szmokingot és a nylonhúros(!) gitárt, hogy lerántsa a leplet legújabb szerzeményéről, a Playing Godról.

Igen, jól olvastad, a zenészek most először használják ezt az egyedi megszólalású hangszert, illetve még feltűnik a dalban flamenco gitár is, ami remekül megágyaz a bossa novás és trapes alapoknak, ezáltal egy modern, latinos, jazzes vibe-ot teremtve. Ez a sound nem túl meglepő, tekintve, hogy a dalon napjaink legjártasabb popzenei producerei dolgoztak, név szerint Judge (Marshmello, blackbear, Young Thug), Y2K (Doja Cat, Tove Lo) és Johan Lennox (Kanye West, Finneas), illetve természetesen a csapat két gitárosa, Tim Henson és Scott LePage is beszállt a produceri munkálatokba.

A lenyűgöző helyszíneken forgatott klip ezen túl nem sok újdonságot tud felmutatni. Nyilván ez a banda sokadik „zenekar zenél” típusú videója, de ki ne akarná azt nézni, ahogy ezek a virtuózok bűvölik a hangszerüket? Na ugye!