Harmincöt évre ítélték Ian Watkinst!

lostprophets-mega-lolz--large-msg-117942790195Ian Watkins rémisztő históriájától nemcsak a metal közeli fórumok visszhangzottak, hanem a mainstream média is minden idők egyik legelképesztőbb kiskorúak ellen elkövetett bűncselekménysorozatáról beszélt, amikor pár nappal ezelőtt a már megboldogult Lostprophets frontembere szinte semmit sem tagadott az ellene felhozott vádak kapcsán. Az ítélet meghozatalára ennek függvényében nem is kellett sokat várni.

Az angol igazságszolgáltatás összesen harmincöt év fegyházbüntetésre ítélte az énekest, ugyanis tizenhárom vádpontban bűnösnek találta, az ezért járó huszonkilenc évnyi büntetéshez pedig hozzáadódik az a hat év, amit a bíróság indokoltnak talált Watkins „veszélyes elkövető” minősége miatt. Watkins veszélyességét a bíróság szerint nemcsak az alapozza meg, hogy potenciális fenyegetést jelent fiatalkorúakra (a bíróság elnöke konkrétan „veszélyes szexuális ragadozó”-nak nevezte), de egyben roppant rossz példát is mutatott az elkövetni szándékozott cselekményekkel a brit társadalom egészének. Az egyik legtragikomikusabb részlete az egész tárgyalásnak amúgy az volt, amikor a vád nyilvánosságra hozta az énekesnek az előzetes letartóztatás során a börtönből intézett telefonhívását, amiben azt mondta beszélgetőpartnerének, hogy a tárgyalás során olyan nyilatkozatot fog tenni, melyben kifejti, hogy „megalolz”-nak tartja az egész ügyet, és nem érti, miért van mindenki kiakadva.

Summa summárum, Ian Watkins

leghamarabb 2036-ban (a teljes büntetés kétharmadának letöltése után) szabadulhat, amikor 59 éves lesz,

ha viszont úgy dönt a bíróság, hogy nem helyezik feltételesen szabadlábra, akkor 71-72 éves korában jöhet ki a börtönből. Tettestársai közül az egyik nő 14, a másik 17 évet kapott. A legtragikusabb vég egy zenekarnak. Ti mit gondoltok?