Hardpop Christmas @ A38

Metrosection – 20.45

A következő generáció, vagy mi. Már majdnem vicces, de inkább figyelemreméltó: a Metrosection a legutóbbi koncertje óta megint nyert egy tehetségkutató versenyt. A pofátlanul fiatal arcok több száz brigádot utasítottak maguk mögé nem egyszer és ha ez a szélesebb közönséget hidegen is hagyja, vagy csak egyszerűen elkerüli az infó, érdemes tudni, hogy az egyre népszerűbb zenekar egy-két év leforgása alatt folyamatosan növekvő, korrekt kis rajongótábort rántott maga köré karcos gitárpop zenéjével, ahol a régi nagyok hagyatéka a modernebb felfogással randizik. Mindez hamarosan kézzelfogható is lesz az első lemez formájában, ami rettenthetetlenül készül, addig meg marad a koncert a hajón és bár zsűrizni nem kell, mindenki meggyőződhet róla, mitől olyan szeretnivaló ez a banda.

http://www.metrosection.hu
http://www.myspace.com/metrosection

Fish! – 21.30

Na kérem, a hardpop első számú zenekara (persze, mert ők találták ki, nagyon vicces), Budapest és a hazai fesztiválok egyik kedvenc csapása. Hogy lehet ez? Hát, itt nincs feszülés, nincs gitárverseny, nincsenek idióta szerelmesdalok, nincs slágerlistára igyekvő görcsölés, de talán a legfontosabb dolog a Fish! koncertek bizarrul kellemes hangulata, ahol együtt ficánkolhat a hínárhajú metálos és a pénztárosszőke titkárnő, egybe ér a gitárrock, a funk és egyéb nyalánkságok. A fellépő zenekarok mindegyike lemezre készül épp, a Fish! esetében sincs ez másként: 2008 első felében jön a kettes hal cucc, rajta lendületes rockslágerek az arra fogékonyaknak, a koncerten persze már hallható egyre több új dalocska is, de nem csak ezért érdemes ellátogatni, hanem azért is, mert a szimpatikus férfiakból álló csapatot februárig nem láthatjuk a színpadon a fenti okok (gy.k. lemez előkészületek, stb) miatt.

http://www.fishonline.hu
http://www.myspace.com/fishonline

My Baby Wants To Eat Your Pussy (D) – 22.30

Azért nem gyenge tízezer zenekar közül harmadiknak lenni egy nemzetközi (értsd: világméretű, ámerika, éurópa meg minden) tehetségkutató hajszán, nem? Az sem tré, ha ugyanezen a kis bulin a zenekar tagjai külön-külön is bezsebelnek minden megnyerhető ügyet, legjobb énekes, legjobb izé, blabla. Az öt fasziból és egy csajsziból álló rettentő hülye nevű brigádban már csak a tagok művésznevei viccesebbek, de maga a zene sem egyszerű történet. Ha a bevallott hatásokból (Queen, Muse, System Of A Down!!!, stb) próbálunk kiindulni, máris elvérezhetünk, de nyugodtan bővíthetjük a sort a Primus, Faith No More világgal is, ugyanakkor jó tudni, hogy a német gyerekek mindent poppal fogyasztanak, ergo a szórakoztatás marad az első. Az pedig megy, őrült színpadi show van maskarákkal, koreográfiákkal, zenei és vizuális poénokkal, a hajó színpadán mindennek szem- és fültanúja lehet a kedves érdeklődő, aki jó, ha tudja: valószínűleg pont egy csúnya nagy európai befutás előtt láthatja ezt a remek bandát. A bemutatkozó lemez hamarosan jön, a klip pedig csekkolható a hálón.

http://www.mbwteyp.com
http://www.mbwteyp.com/backstage
http://www.myspace.com/mybabywantstoeatyourpussy
YouTube

Jazzékiel – 23.45

A zenekar 2001 áprilisában alakult Dunaújvárosban és ahogy az lenni szokik, a kezdeti felállás mára változott, ahogy cseppet a zene is. A nagyközönség számára az Utolsó Lemezlovag című dal tette ismerőssé a korántsem fakezű fiúcskák nevét, ez a dal hónapokig előkelő helyen állt a RadioCafé játszási listáján: akkor jobb híján a zenére a jazzy hiphop jelző került, ami baromság, de ez van. Jött az első hivatalos kislemez Legenda fedőnév alatt, majd beindult a rendes koncertezés is, a zenekar pedig megszülte az első nagylemezt, cím nélkül, ez idén került a boltokba. Maga a cucc az elmúlt öt év összegzése, lezárása, azóta egy frontemberrel, sötétebb tónussal és egyáltalán nem jazzhiphoppal, inkább spirituáléval, bonyolultabb jazzel és jóval több villanygitározással támadnak a fülekre a csávók. Hogy mennyire, azt majd bizonyítja a készülő második nagylemez, a Jazzékiel jelenleg ugyanis stúdiózik, de a hajón élőben is bemutatják, miről van szó.

http://www.jazzekielonline.hu
http://www.myspace.com/jazzekiel