Hardcore-est a Dürerben a változatosság jegyében!

12697018_953331908082468_1085991823506765411_o

Május 27-én egy nagyon masszív estének nézhet elébe, aki a Dürer Kertbe téved, hiszen külföldről és hazai részről is jobbnál jobb zenekarokat nézhet meg. A Svalbard és a Meek Is Murder közös turnéja szerencsére Budapestet is el fogja érni.

A brooklyni Meek is Murder matekos hozzáállású, tördelt, disszonáns zenéje sok Botch-, Curl Up And Die- valamint Converge-rajongónak nyerheti el majd a tetszését, emellett az intenzív színpadi előadásuk csak még jobban hozzátesz az így is őrült összképhez. A legutóbbi, 2015-ös Onward EP még egy újabb előrelépést mutat a zenekar történetében. Érdekesség, hogy a 2011-es anyagukat nem máshol rögzítették, mint a God City-s Kurt Ballounál, a Converge girárosánál.

A Svalbard zenéje jóval másabb, mint a turnépartnerüké, de ez mit sem von le az érdemükből. Dallamos, elszállós, katarzisba fulladó neo crust/hardcore keverékük teljesen telitalálat, a tavalyi One Day All This Will End lemezük pedig sokaknál az év lemeze lett. Nagyon kíváncsian várjuk, hogy élőben mekkorát fog alakítani a zenekar, hiszen ha megközelítik a lemezminőséget, akkor bizony könnyek fognak hullani a Dürerben. Érdekesség, hogy a zenekar legelső basszusgitárosa a More Than Life gitárosa volt.

Hazai részről jobb zenekarokat el sem tudnánk képzelni a buli megnyitására, mint a Rivers Run Dry és a Torn From Earth. Mindkét banda zseni a saját stílusában, és remek bemelegítései lesznek az estének.

A kezdés 20:00, a zenekari támogatás 1500 forint, minden egyéb információt megtalálhattok a koncert Facebook eseményében!