HangSúly – a nyertesek

<img src=”uploads/news/hangsuly06.gif” width=”470px”>

Második alkalommal került megrendezésre a HangSúly – Hungarian Metal Awards szavazás, melynek keretében az elmúlt év legjobb teljesítményeit díjazzák a hazai rock/metal internetes portálok szerkesztőségei. A tizenöt webzine-t képviselő zsűri öt kategóriában adta le voksait. A HangSúly’06 zenei díj nyertesei között a Blind Myself, a Wendigo, a Neck Sprain, az Angertea, Lóránt Demeter grafikus és a Bakery stúdió neve szerepel. Íme a részletek…

2006 legjobb albuma
BLIND MYSELF – Ancient Scream Therapy
<img src=”uploads/news/blindmyself_ancient.jpg” width=”200px” style=”float:right;margin-left:10px”>Az anti-fonogram díjként is aposztrofálható HangSúly zenei díj szavazásán idén a BLIND MYSELF zenekar korlátokat nem ismerő, modern metal albuma, az Ancient Scream Therapy tarolt. A lemez és a banda minden szóba jöhető kategóriában dobogón végzett és ezek közül kettőben el is vitte a pálmát. Ez alapján 2006 legerősebb rock/metal anyagát kétségtelenül ők követték el. A Legjobb album kategóriában a folk metal Echo Of Dalriada és a dallamos modern metalt játszó Wendigo alkotását előzte meg az Ancient Scream Therapy.

2006 legjobb debütáló albuma
WENDIGO – Let It Out
<img src=”uploads/news/wendigo_letitout.jpg” width=”200px” style=”float:right;margin-left:10px”>Az elsőlemezes WENDIGO a Legjobb debütáló album kategória megnyerésével vigasztalódhat, ahol a Let It Out című koronggal a tradicionális heavy metal új hazai kedvenceinek, a Wisdomnak szintén nagyon erős bemutatkozó lemezét (Words Of Wisdom) sikerült maguk mögé utasítaniuk. Itt a Sun Workshop kapaszkodott fel a dobogó harmadik fokára a Marylin More Low albummal.

2006 legjobb koncertbandája
NECK SPRAIN
Tavaly a Blind Myself kapta a legjobb koncertbanda címet, de most holtversenyben az Ektomorffal csak a második hely jutott nekik, mert hihetetlenül intenzív fellépéseinek köszönhetően 2006 legjobb koncertbandája a nehéz súlyú NECK SPRAIN lett a szerkesztőségek ítélete szerint.

2006 legjobb stúdió produkciója
BAKERY / BODNÁR PÉTER „Bogyó”
Blind Myself – Ancient Scream Therapy
A legjobb stúdió kategóriában az érdi Bakery kapta a legtöbb jelölést. Összesen kilenc(!) produkciójuk volt versenyben (néhány a Parkplatz stúdióval koprodukcióban). Utánuk a szolnoki Denevér stúdió és vezetője Cserfalvi „Töfi” Zoltán, valamint a most már szabadúszó Hidasi Barna munkái kapták a legtöbb jelölést (három-három lemezzel). Végül a tavalyi győzelmet megismételve újra a BAKERY vitte el a díjat, most a Blind Myself albumával, melynek a banda basszusgitárosa Bodnár Péter „Bogyó” volt a hangmérnöke, producere. Érmes helyen végzett Hidasi Barna a Stereochrist anyagával, valamint a CitySound-ban felvett és a Finnvox-ban masterelt Wisdom album is.

2006 legjobb lemezborítója
LÓRÁNT DEMETER, MIHÁLY GERGELY
Angertea
Rushing Towards The Hateline

<img src=”uploads/news/angertea_rushing.jpg” width=”200px” style=”float:right;margin-left:10px”>A rajzművészek közül Sallai Péternek négy alkotása is szerepelt a jelöltek között a Legjobb lemezborító kategóriában, de idén Lóránt Demeter volt a szerkesztők kedvence. Az első helyet a Rushing Towards The Hateline című ANGERTEA album borítójával érdemelte ki, melyet az Angertea énekes/gitárosával, Mihály Gergellyel közösen alkottak meg. Lóránt Demeter másik jelölést kapott műve, a Blind Myself album frontképe is dobogós lett, ahogy az Agregator (Niklas Sundin/Ölveczky Gábor/Posta János) és a Wisdom (Havancsák Gyula „Hjules”) lemezek borítója is.

Minden nyertesnek gratulálunk!

Az alábbi különdíjakat ajánlották fel a webzinek

A kategóriák nyerteseinek:
– Interjú lehetőség és banner megjelenés. (Northern Bastards)
– Féléves banner megjelenés. (Rock Gyémántok)
– Kéthónapos banner megjelenés. (Fémforgács Metal Site)
– Egyhónapos banner megjelenés. (Shock! Magazin)
– Interjú lehetőség és kéthetes banner megjelenés. (Underground Magazin)
– 2500 banner megjelenés. (Zenemagazin.com)
– Folyamatos reklámlehetőség a következő HangSúly szavazásig. (Tarsansite.hu)
– A legjobb lemezborító alkotójának bemutatkozási lehetőség. (HardRock Magazin)

A kategóriák helyezettjeinek:
– 1500 banner megjelenés. (Zenemagazin.com)
– Kéthónapos banner megjelenés. (Fémforgács Metal Site)
– Banner megjelenés. (Rock Gyémántok)
– Folyamatos reklámlehetőség a következő HangSúly szavazásig. (Tarsansite.hu)

A zsűriben résztvevő webzinek:
Fémforgács Metal Site, HardRock Magazin, Hunderground.hu, MetalNews.hu, Northern Bastards, NuSkull.hu, Passzio.hu, Rock Gyémántok, Rocker.hu, SecondShot, Shock! Magazin, Torzo.hu, Underground Magazin, Zenekar.info, Zenemagazin.com