Hamarosan itt a harmadik The Contortionist lemez!

Kezdjük a legfontosabbal: a zenekar harmadik nagylemezének megjelenési dátuma továbbra is szeptember 16. A Language kilenc tétellel büszkélkedhet, ezek közül sorban a másodikat, mely a csapat lágyabb oldalát igyekezett megmutatni, már korábban meghallgathattuk:

01. The Source
02. Language I: Intuition
03. Language II: Conspire
04. Integraion
05. Thrive
06. Primordial Sound
07. Arise
08. Ebb & Flow
09. The Parable

A zenekar ismerői valószínűleg már betéve tudják a fenti sorokat, az újdonság egy nemrégiben kiadott stúdió-update képében keresendő. Amellett, hogy néhány rövid részlet erejéig bepillantást nyerhetünk eddig nem látott/hallott témákba, a progresszív zenékért rajongó olvasóink számára a helyszín is baromi ismerős lehet. Az is, hiszen Jamie King stúdiójában zajlottak a felvételek, ő pedig korábban a Between The Buried And Me anyagaiért volt felelős – a nagysikerű Colors is e falak között állt össze az általunk ma ismert formájába.

 

Az első két nagylemezen hallható Jonathan Carpenter már jó egy évvel ezelőtt elhagyta a zenekart, személyes ügyekre hivatkozva, a helyére pedig az akkortájt éppen végső szünetre vonuló Last Chance To Reason frontembere, Michael Lessard érkezett. Jonathan azonban az énekesi teendők mellett a hangulathoz nagyban hozzájáruló szintetizátorért is felelt, ezt a hiányosságot sokáig csupán egy sampler segítségével tudták pótolták, ám most mindenre fény derült: immár Eric Guenther billentyűs is a hatfősre duzzadt csapat tagja. Őt korábban a From Exile, a Daath, vagy az Avalanche of Worms nevezetű formációkból ismerhettük. A basszusgitár is átvándorolt Jordan Eberhardt kezeibe, aki korábban a Scale The Summit technikás futamaiért felelt. A tagcserék tehát egészen impozánsak, ha pedig valaki élőben is találkozni szeretne a zenekarral, idén először Európába látogatnak – ráadásul a The Faceless oldalán –, így érdemes lehet fontolgatni egy bécsi kiutazást. Az eddigiek alapján úgy tűnik, megéri!