Hallgass bele a Letlive. Fake History lemezes demóiba

Április 13-án tíz éve, hogy megjelent a Letlive. második nagylemeze, a Fake History, amivel a Los Angeles-i zenekar igazán berobbant a köztudatba. Ennek örömére a három éve feloszlott csapat most előállt egy 10 Years of Fake History című demólemezzel, amin az album dalainak eddig sosem hallott, félkész verzióit lehet meghallgatni. Jason Aalon Butler énekes, aki azóta a Fever 333 zenekarban játszik, mesélt is az anyagról:

Ezekkel a demókkal semmi más célunk nem volt, mint hogy alkossunk valami újszerűt. Valami olyat, ami más, mint a zenék, amiket általában hallgattunk, vagy a „színtér”, amihez soroltak minket. Más, mint ami körülvett minket, időnként más, mint amit egyáltalán mi magunk akartunk. Ettől voltak ezek a demózós évek olyan különlegesek. Lehetőséget adtunk magunknak és egymásnak, hogy szabadok legyünk művészileg ÉS emberileg is.

Ez az újszerűségre törekvés ironikus volt, mivel a banda karrierje előtt az egyik legnagyobb akadály az volt, hogy nem voltak se breakdownjaink, se a szemünkbe fésült hajunk. De éppen ettől lett a ll. olyan különleges számunka, és mindazok számára, akik fel merték vállalni, hogy szeretik. Akik voltak olyan bátrak, hogy eljöttek a bulikra, és velünk együtt elengedték magukat. Akik mertek mások lenni egy eleve szubkulturális arénán belül.

Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy fogalmunk sem volt, hová jutunk majd ezekkel a demókkal, és éppen ez bennük a legszebb. Ez az említett szabadság és bizonytalanság – amivel végül eljutottunk hozzátok.