Haláli kukák hajnala – Itt a Kytaro új dala és klipje

A budapesti Kytaro bemutatta legújabb dalát, a Non-Binaryt és a hozzá készült videót is. Az önmagát pseudo-exotic psych-math bandának aposztrofáló triónak ez a második előzetese az április 17-én érkező Temporary Internet Files című lemezéről. A dalhoz készült, szokásosan magas kvalitással bíró mozgóképet Luca Broglia (Heartlapse) és Valerio Figuccio készítette el. A videó egy hányatott sorsú kukásembert mutat be, aki az elnyomás és megaláztatás gyűrűjében nem várt helyről kap segítséget… de ezt majd meglátod, ha végigtolod a cuccot.

A hármas egyébként így körvonalazta a dalt a Recordernek:

Amikor Luca megkeresett minket, hogy szívesen forgatna klipet nekünk, elküldtük neki a lemez demóit hallgatásra, hogy nézze meg, milyen lehetőségeink vannak. Így esett a választás a Non-Binaryre, mert Lucának ehhez a számhoz olyan viszonylag konkrét víziói voltak, amikhez mi is könnyen tudtunk kapcsolódni. A track egyik érdekessége, ami talán az előző lemezünk hangzásvilágához képest is újdonság, hogy Gerda (Nagy Gerda – szintetizátor, a szerk.) felénekelt és modulált hangmintáit használjuk benne, erősítve az analóg/digitál közti ellentéteket, ugyanakkor el is mosva őket.

A zenekar egyébként most is készül fizikai hordozóval, csakúgy, mint a három évvel ezelőtti debütnél. Amíg ott kazi volt, itt vinyl lesz, amit a Bandcamp-oldalukról már le is lehet vadászni.