Ha ma csak egy klipet nézel meg, akkor az az új The Callous Daoboys legyen!

Sokszor úgy érzem, hogy jobban szomjazok egy jó klipre, mint egy jó dalra. Mármint nyilván a legjobb, ha mindkettő üt, de valahogy kevésbé viselem rosszabbul, ha van egy klassz videó egy gyengécske számmal, mint ha egy igazi durrancs darab az ezredik ugyanolyan mozgóképpel. Komplikált, igaz? Nos, a The Callous Daoboys nevű héttagú(!) „templomi zenekar” frissen forgatott videója a The Elephant Man in The Room című tételre is az. Az első reakcióm konkrétan az volt, hogy:

Ez mégis mi a fasz?!

Tipikus amerikai kisvárosi vallási fanatikusok, lehallgatásos kémsztori, boszorkányégetés, medvén lovaglás, zenészek zsákkal a fejükön stb. Totális agyzsibbasztás, de egyszerűen nem lehet nem imádni! Zeneileg meg mathcore alapokon nyugvó, elvont, de időnként dallamos szürrealitást kell elképzelni. Ez is zavaros, mi? Mint minden ebben a cikkben. Akkor így mondom: olyan, mintha a Mr. Bungle Dillingert tolna. Vagy a Fall Out Boyt felpofozná a Glassjaw egy kínai strandpapuccsal. A csapatnak meg amúgy csak egy kívánsága van ezzel a tétellel kapcsolatban:

Reméljük, ez a dal is bekerül a Stranger Thingsbe, és akkor a szüleink végre elhinnék, hogy igazi zenekar vagyunk.

A bandának egyébként szeptember 2-án, tehát jövő hét pénteken érkezik a legújabb nagylemeze, a Celebrity Therapist, nyolc eszement darabbal rajta, amikből az Elefántemberrel együtt már hármat meg is lehet hallgatni mindenhol.

1. Violent Astrology
2. A Brief Article Regarding Time Loops
3. Beautiful Dude Missile
4. Title Track
5. Field Sobriety Practice
6. The Elephant Man in the Room
7. What Is Delicious? Who Swarms?
8. Star Baby