"Ha jellemeznem kéne az új Kornt, akkor azt mondanám, hogy intenzív és heves" – Brian 'Head' Welch

brian-head-welch

Még május elején adtuk hírül nektek, hogy a Korn újra kijelentette: visszatérnek a gyökerekhez és egy agresszív albumot írnak, legalábbis ezt mondta Brian “Head” Welch, a banda gitárosa, azóta pedig újra nyilatkozott az új lemezről, most pedig HardDrive Radio munkatársa, Roxy Myzal készített vele egy interjút, ahol igyekezett megerősíteni a korábban elmondottakat.

Amikor szóba került a Korn érkező lemeze, Welch a következőt mondta el róla: „Ha jellemeznem kéne az új Kornt, akkor azt mondanám, hogy intenzív és heves. Nemrégiben mondtam el valakinek egy interjúban, hogy úgy írtuk meg ezt az albumot, hogy arra gondoltunk, hogy milyen volt a Korn akkor, amikor elkezdtük ezt az egészet. Úgy gondolom ténylegesen megtanultunk dalokat írni, sőt, sok jó dalt tudunk írni. De mit is jelent maga a Korn?” – tette fel a kérdést a végén Welch.

„Úgy kezdtük el ezt a bandát, hogy az élő koncertekre gondoltunk, és hogy a közönség hogyan reagálna ránk. Hogyan tudunk kapcsolatot teremteni a közönséggel? Így kezdtünk el dalokat írni. Ennél a lemeznél is erről szól ez az egész, mi fog történni akkor, ha élőben előadjuk ezt a dalt? Mi fog történni akkor, ha eljátsszuk ezt a riffet? Erről szól ez az új lemez. Egyszerűen heves… minden dal intenzív lenne élőben. Nagyon nehéz lesz választani, hogy melyikeket is játsszuk el, mert így írtuk meg a teljes lemezt. Jonathan pedig… mindig a dolgok mélyére ás, és fájdalmas dolgokkal jön elő, úgy érzem, hogy ezen az albumon újra feltárta a lelkét, mint régen, és ezt az emberek érzékelni fogják.”

A Korn tizenkettedik nagylemeze egyébként az év végén várható, Welch egy másik interjúban még azt is elmondta, hogy az új Korn-anyag „sokkal keményebb, mint amilyennek bárki hallhatta a Kornt hosszú idő után.” Őszintén szólva egyre kíváncsibban várjuk, hogy mit sütöttek ki a srácok. Mit szóltok?