Ha a bűn nem tett jobb emberré, nem tudom, bármi is képes lesz-e rá – Itt a Wires új dala

Tavaly ősszel derült ki, hogy megannyi szingli után végre első kislemezén munkálkodik Magyarország egyik legfeltörekvőbb, legelőremutatóbb és legkáoszosabb kurrens bandája, a Wires. Azt is már tudtuk korábban, hogy a They Know címet kapta az EP, ami időközben négytételesről ötre duzzadt, most pedig az is kiderült, hogy szeptember 13-án érkezik az anyag, amit limitált merch, kazettás fizikai formátum és nagyszabású bemutató buli követ majd.

A „bevált recepten ne változtass” felfogás kötelékében a srácok most nálunk mutatják be az anyag harmadik ízelítőjét, a hermitet, ami ismét alátámasztja a banda által saját maguk elé állított megugrandó lécet, miszerint nem igazán szeretnének két hasonló tételt kiadni egymás után. Ennek függvényében az új darab

minden eddiginél jobban szakít a korábbi „zajcore”-os sounddal és egy jóval billentyűorientáltabb, posztpunkosabb és már-már egészen gótikus irányt vesz,

megfejelve Nagy József énekes védjegyül szolgáló magas screamjeivel, ezáltal egy nem túl gyakran hallott kombinációt kreálva. Ez tulajdonképpen nem is annyira meglepő, lévén a zenekarra igen nagy hatással voltak az olyan bandák, mint a Depeche Mode, a The Cure, vagy a Sisters of Mercy. Hogy ez a vonal miért csak most csúcsosodott ki, illetve kapni fog-e nagyobb szerepet a továbbiakban, egyelőre fedje jótékony homály.

A hangmérnöki széket ezúttal is Tóth Dávid gitáros foglalta el, illetve a keverést és masztert is ő végezte. A klipben pedig, amelyet Tóth Gábor (Harmed, ex-The Devil’s Trade) készített és vágott, Szilágyi Zsófiának okoznak pár nem túl kellemes percet.

A banda még egy dalt ki szeretne majd adni a szeptemberi lemezmegjelenés előtt, ami hasonló képi világgal lesz megáldva, párba rendezve ezzel az eddig kiadott tételeket (autarch + clepsydra, hermit + ???).

A fiúk elég sikeresen abszolválták a nyári fesztiválszezon első felét (VéNégy, Fishing on Orfű, Rockmaraton), ami pedig még visszavan:

július 26. – Debrecen, Campus Fesztivál (+ Thy Catafalque, Lazarvs, The Devil’s Trade stb.)
augusztus 18. – Mátrafüred-Sástó, Fekete Zaj Fesztivál (+ Author & Punisher, VHK, Ørdøg stb.)