Gyerekeknek szóló mesekönyvet írt Sam Carter, az Architects énekese

Amilyen vacak hely jelenleg a világ, néha elkél benne egy kis lélek-boost. Ezt kívánta orvosolni Sam Carter, az Architects énekese és menyasszonya, Abby Kirk a tegnap megjelent, gyermekeknek szóló mesekönyvükkel, a Sophia Fox Dog Gets Adopteddel (szabad fordításban nagyjából Sophia, a rókutya örökbefogadása).

A könyv alapjául többek közt azok a történések szolgálnak, hogy évekkel ezelőtt Sophia utcakutya volt Romániában, míg a román állatvédők be nem fogadták. Itt talált rá Sam az Architects egyik EU-s körútja során és szeretett bele végérvényesen. Ezután mindent megtett azért, hogy a kiskutya mihamarabb az angliai Brightonban lévő otthonába jusson. Emellett Sam menyasszonya, Abby egy olyan iskolában dolgozott az elmúlt időszakban, ahol rengeteg gyerek került nevelőszülőkhöz és ment át az örökbefogadás sokszor macerás procedúráján. A pár ráeszmélt, hogy ezen gyerekek sorsa nem sokszor elevenedik meg a mesekönyvekben, így úgy érezték, hogy felületet kell ehhez biztosítsanak, hogy megmutassák: az ő történetük is számít.

A könyv ugyanakkor felhívja a gyerekek figyelmét arra, hogy min mennek keresztül a mentett kutyák, mielőtt szerető családhoz kerülnek. Az énekes elmondása alapján ez egy rendkívül fontos ügy számára, ezért a bevétel nagy része a Wunder Dog Rescue, illetve a Romanian Rescue Appeal szervezetekhez lesz eljuttatva. A könyvet már meg lehet rendelni plüssel és az írók, illetve a főszereplő „aláírásával” is. Ha kíváncsi vagy a továbbiakban Sophia, a rókutya kalandjaira, az Instagramon követheted azt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

(@samarchitects) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sophia Fox Dog (@sophiafoxdog) által megosztott bejegyzés