Guilthee hírek

A GuilThee pár hete ismét próbál! A Márton Péter/Nagy Gergővel való szakítás után egy hónappal egyelőre hörgős nélkül, de elkezdtük a régi nóták begyakorlását..
Tervekben szerepel most már a koncertezés, valamint új számok (esetleg egy lemeznyi) elkészítése is. Küldtem mélt pár kiadónak, de egyelőre nincs tolongás…:-D

Az új tagokról:
Bachstetter Balázs (Baksi) egy régi jó barátom. Klasszikus zenei pályán indult annak idején (10 év cselló, énekkar). Ő az egyik gitáros. A Lust nevű egyetemi bandában nyomultunk együtt még régen Veszprém környéki kocsmákban. A basszeros Vértesi István (Pesta), ő a Lust feloszlása után csatlakozott az Ötödik Évszakhoz (az akkori bandámhoz), és annak idejé már volt egy meghallgatása a GuilThee-nél, de több okból kifolyólag sem tudott maradni. Oszlopos tagja volt a több demót felsorakoztató, de sajnálatos módon elhamvadó Black Molly-nak.
A szólógitáros szakember Greskó Károly (Roy), aki egyben az Animid Effect frontembere is. Eredetileg énekesnek hívtam, de megkért rá, hogy ne énekleltessem, mert félti a hangszálait két zenekarban koptatni, így ezen múlott, hogy mostantól a GuilThee két gitárossal nyomul.

Az új dalokról:
5-6 nóta készen van dobilag/szinti-midi szempontjából. Ezekre volt gitár is, de azokat a témákat Márton Peti viszi tovább. A szintitémákat itthon írogatom, így egy darabig nem a klasszikus dalszerző módszerek lesznek előtérben… Ének terén változni fogunk egy kicsit, mert bár a halálhörgés továbbra is dominálni fog, most mondhatjuk, hogy több énekesünk is van, mert Roy szó szerint az, Baksi meg tanulta is a torok hangszerét. Pesta és én, bár szólóénekre gyér a hangunk, a vokálra mindig ráállt a hallásunk. Úgyhogy dallamos énekfoszlányok is fel fognak tűnni.

És talán a legmeglepőbb momentum a következő hanganyagunkon az a Pirisi Ákos lesz, aki a nemrég befutó angol To-Mera első lemezét dobolta fel (most az October Sun-ban, és az A.P.E.-ben dobol). Ákosnak van egy évek óta készülő egyszemélyes projektje, a Mr. Müon. Midi billenytűzeten szerzi a jobbnál-jobb zenéket otthon. Aki kíváncsi rá, meghallgathatja a http://www.myspace.com/mrmuon címen. Egy nótánkban (esetleg két nóta között) fog megszólalni pár tőle származó hang.

Ősz végére tervezzük összehozni az új demót (lemezt?). A borítót egy barátunk fogja megcsinálni, név szerint Pataki Zoltán, aki jelenleg a Fémforgács egyik kritikusa/cikkírója.