Grammy-díjat nyert a High On Fire

Magyar idő szerint vasárnap éjjel-hétfőn hajnalban lezajlott a 61. Grammy-díjátadó a Los Angeles-i Staples Centerben. A Legjobb metal előadás kategória díját egy veterán underground legenda, a High On Fire kapta meg a tavalyi Electric Messiah lemeze címadó daláért.

A kategória további jelöltjei a következők voltak:

  • Between the Buried and Me – Condemned to the Gallows
  • Deafheaven – Honeycomb
  • Trivium – Betrayer
  • Underoath – On My Teeth

A tavaly a budapesti Desszert Fesztet is megjárt banda énekes-gitárosa, a tavalyi lábműtétje után még bottal járó Matt Pike a következőket mondta köszönőbeszédében:

Nem igazán volt szükségünk sosem díjakra ahhoz, hogy azt csináljuk, amit szeretünk. Huszonegy évvel később ezt is megkaptuk. Köszönjük az Akadémiának!

A bandatagok emellett producerüket, Kurt Ballout és tavaly elhunyt menedzserüket, Nick Johnt is megemlítették rövid felszólalásaikban.

A legjobb rock előadás kategóriában posztumusz nyert Chris Cornell a When Bad Does Good című dalával. Díját özvegye, Vicky vette át két gyermekükkel, Tonival és Christopherrel együtt. A legjobb rockdal St. Vincenttől a Masseduction, a legjobb rockalbum pedig a Greta Van Fleettől a From the Fires lett.