Gojira – intenzívebb, brutálisabb, dallamosabb

A francia Gojira énekes / gitárosa, Joe Duplantier a valószínűsíthetően októberben megjelenő új nagylemezük felvételeiről nyilatkozott a Revolver magazinnak.
Annak kapcsán, hogy az új anyag hogy mérhető elődjéhez, a 2005-ös From Mars To Sirius-hoz, Duplantier a következőket árulta el: „ez a következő logikus lépés számunkra. Az új lemez intenzívebb, brutálisabb, ugyanakkor dallamosabb is egyszerre. Nagyon elégedett vagyok a dalokkal, és a felvételek is nagyon jó hangulatban zajlottak. Jó döntés volt részünkről az Államokba utazni, hogy Logan Maderrel (korábban a Machine Head és a Soulfly gitárosa volt, valamint a Divine Heresy és a Cavalera Conspiracy lemezein dolgozott producerként) rögzítsük a dobokat, mivel sikerült a hangzásunkhoz valami pluszt hozzátennie – feszesebbek, és erőteljesebbek a dobok, mint valaha! Sok a double bass és a nagyon gyors tempó, ugyanakkor ott vannak a dallamok is.”

A Cavalera Conspiracy és a Gojira dolgai közti kapcsolatról:
„A Gojiránál minden melót mi magunk végeztünk a saját stúdiónkban – mi komponáltuk a dalokat, mi vettük fel és kevertük az anyagainkat. Az Államokban sokan azt is hitték, hogy a ’From Mars To Sirius’ az első lemezünk, holott az már a harmadik. Szükségünk volt valakire, aki eligazodik a biznisz világában, aki egy igazi producer, mivel eddig a koncertjeinket hangosító sráccal csináltunk mindent, de a rengeteg turnénak hála már odaát is ismertebbek vagyunk. Két évig nonstop úton voltunk – majdnem háromig, s a Cavalera Conspiracy lemez felvételekor találkoztam először a producerünkkel, Logannel, s az volt az első gondolatom, hogy igen, ezek az arcok aztán tudják, mi is az a metal.”

Az előző Gojira lemezről itt írtunk.