Giving the Past Away: B-oldalas dalt villantott a Quicksand

Giving the Past Away címmel jelent meg a Quicksand új szerzeménye, ami igazából nem is annyira új, mindössze jó okkal lehagyták az előző, 2021-es, Distant Populations című nagylemezükről. A zenekar így kommentálta a megjelenést:

Ennek a dalnak az volt a munkacíme, hogy Greatest Quicksand Song Ever (Minden idők legjobb Quicksand-száma), így képzelhetitek, milyen nehéz döntés volt, hogy lehagyjuk a Distant Populationsről. Az egyetlen indok a lehagyására, amiben mind egyetértettük, az az volt, hogy tartalékolni akartunk valami nagyon erős anyagot az év későbbi részére. A cím végül a dal legkiemelkedőbb sorából származott, amely a jelen megragadásáról szól, így nagyon összhangban van a Distant Populations gondolatiságával.

Mi tagadás, valóban egy igazán erős darab lett a Giving the Past Away, talán a legsúlyosabb riffeket hallhatjuk itt, amiket az utóbbi időben írtak Walter Screifelsék.

A már említett Distant Populations tavaly augusztusban jelent meg, és négy évet kellett várni rá, ha nem számoljuk a 2018-ban kiadott Triptych Continuum EP-t. Meg is turnéztatták plusz egy gitáros, Stephen Brodsky (Cave In, Mutoid Man, ex-Converge stb.) közreműködésével, de sajnos hazánkat ezúttal elkerülték, viszont nagyon reméljük, hogy még láthatjuk őket élőben a közeljövőben.