Gimme Danger: rappeléssel fűszerezi meg új dalát a Crossfaith

Új dalt adott ki a japán elektronikus metalcore-brigád, a Crossfaith. A Gimme Danger egy különálló single, és egy feltörekvő japán rapper, Ralph vendégeskedik benne.

A szám egy lüktető nu metal/metalcore/drum and bass-tétel, amibe igen jól illeszkedik ralph grime-os szövegelése. A zenekarnak nem ez az első kacérkodása a műfajok ilyesfajta vegyítésével: a 2020-as Species EP egyik szinglijén szintén egy japán rapper, név szerint Jin Dogg szerepelt (ő az ázsiai Snoop Dogg?), de az énekes, Koie Kenta is csinált már közös dalt pl. a kanadai rapperrel, Manafesttel. Az új számban ráadásképp felcsendül egy sample, amit még a legutóbbi szigetországos turnéján vett fel a zenekar, ahogy a közönség tapsol. A srácok ezzel próbálták kompenzálni a tényt, hogy nem tudnak turnézni a szigorítások miatt.

A banda utoljára 2018-ban jelentetett meg nagylemezt Ex Machina címmel, és bár nem érkezett hír új kiadványról, nincs kizárva, hogy a háttérben már fonódnak a szálak, elég csak a tavalyi két új dalra gondolni. A Crossfaith az utolsó hazai koncertjét pont a lezárások előtt, 2020 februárjában adta a Dürer Kertben.