Ghostemane vendégeskedik az Underoath legújabb dalában

Megjelent a negyedik előzetes az Underoath januárban érkező kilencedik nagylemezéről, a Voyeuristről. Az már az előzőleg bemutatott, posztrockos számnál beigazolódott, hogy a csapat minden eddiginél jobban ki akarja tolni a stílus szabta határokat. Ennek most legújabb állomása a Cycle, amiben nem más vendégeskedik, mint a trap metallal befutott – de az utóbbi időben a metal felé inkább hajló – Ghostemane.

Az Underoath gitárosa, Tim McTague úgy fogalmazott a dal kapcsán, hogy mindenképp szerettek volna valakit, aki felénekli a bridge-et, és az a valaki jó lett volna, ha a hip-hop berkeiből érkezik. A csoportos tanakodás végére Ghostemane-re esett a zenekar választása, majd egy instagramos oda-vissza üzenetváltás után a rapper első küldött anyagára egyből rá is bólintottak.

A banda és az előadó amúgy nem csak a lakhelyen osztozkodik (mindannyian floridaiak), de kölcsönös csodálói egymás munkásságának. Eleinte nem tudták, mit is várjanak a kollaborációtól, de aztán ahogy összeállt a dal, Tim szavaial élve úgy voltak vele, hogy:

Bassza meg, ez tökéletes!