Get Thrashed!

Dokumentumfilm készült a thrash metal történelméből, melyet Londonban, Austiban és Philadelphiában már sikeresen le is vetítettek, hangos közönségsikert aratva. A film készítői ezen túlmenően örömmel jelentik, hogy a „Get Thrashed: The Story of Thrash Metalt”-t műsorra tűzte a neves Los Angeles-i Silver Lake Film Festival is; mégpedig május 05.-én, szombat este, a Los Feliz 3 Theatre-ben.
„Nagyon boldog vagyok, hogy elhozhatom a filmet LA-be, ahol már rengetegen szeretnék látni, s arról se feletkezzünk meg, hogy rengeteg kiváló banda, többek közt a Slayer, a Hirax, vagy akár a Dark Angel is arról a színtérről érkezett!”– lelkesedett Rick Ernst, a film rendezője. „Alig várom már a reakciókat!”

Szakmai reakciókat már lehet tudni, a Megadeth volt basszere, Dave Eleffson például így nyilatkozott:
„A thrash metal fúziója az európai stílusú metal-nak, és a mi szenvedélyünknek, ötvözve punk és hardcore elemekkel, és hozzáállással. Ez a film olyan, mint valami családegyesítés, a színtér összes fő alakjával, és dokumentációja a mai zenékre gyakorolt óriási hatásunknak. Példát mutattunk generációknak, zenei és szövegi hitelességet adtunk ennek a zenének. Ezzel létrehoztunk egy új, hiteles stílust, amire mondhatjuk, hogy „Made in the USA”. Boldog vagyok, hogy láthatom hogy a thrash metal végre megkapja azt az elismerést, ami jár neki.”

A film bemutatja a heavy metal egy extrémebb ágazata fejlődését és hatását, melyet olyan bandák népszerűsítettek az 1980-as évek elején, mint a Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax, Suicidal Tendencies, és még sokan mások. Ez a film ’80-as, és korai ’90-es évek legsúlyosabb, legkeményebb zenéjének története, a bandáké, akik megélték ezt, a rajongóké és azon zenekaroké, akik e stíluson nőttek fel, és azoké, akik ma is magasra emelik a thrash zászlaját. Ez a film fényt derít egy átsiklott, mégis hihetetlen zenei színtérre, s arra, hogyan válhatott halk underground morajlásból hangos, ellenszenves, tomboló üvöltéssé mely a mainstream-ig is elér.
További információk, és nézhető trailer a www.getthrashed.com címen. A filmet rendezte Rick Ernst, associate producer: Rat Skates, volt Overkill dobos. Forgalmazza a Saigon1515 Productions, a Kundrat Productions-szal együttműködésben.