Gátlástalan synthwave-slágert villantott a Fish!

Igencsak meglepő dallal állt elő a Fish!, egyenesen a ’80-as évek mélyéről. A banda az idei év során több részletben adja ki Felemás című új lemezét, amelyről elsőként a címadó dalt mutatták meg januárban, most pedig ugyanehhez a tételhez hoztak ki egy átdolgozást.

A dalt a hazai synthwave-színtér (syntér?) verézalakja, Quixotic vette kezelésbe és fordította ki magából teljesen, a remix pedig kapott egy kellően retrós hangulatú videót is. Ebben a szám elkövetői egy elfeledett kőbányai metálbandát alakítanak, a főszerepben pedig a Fish! roadja, Bálesz tündököl. Ahogy a banda mondja:

A szám a következő Stranger Things-évad főcímzenéje lesz, de kihoztuk előbb, mert jön a lemez. Ez a Felemás első verziója 1985-ből, amikor Quixotic megszületett. Csodagyerek volt, félévesen rakta össze a dalt Matyival, a gitárosunkkal, aki akkor már nagycsoportba járt. Tőle kapta az első Matchboxot is.

A klipet csak 1987-ben tudtuk leforgatni a budafoki művházban, mert előtte nem tudtunk kölcsönkérni kamerát. Akkor már megjelent Jackótól a Bad és kijött a hármas Metallica is, de ez látható klipben, amennyire a VHS engedi… nem volt könnyű bedigizni, na. A klipben nem mi vagyunk, hanem egy kőbányai metálzenekar – a nevükre nem emlékszünk sajnos – meg persze Quixotic, mai formájában, ami furcsa lehet, de hát időutazó a csávó… a főszereplő Bálesz, a zenekar roadja, aki amatőr jégkorongozó és mérnök is emellett. A bmx nem eladó.