FreshFabrik búcsúlevél

Kedves Mindenki,aki eljött 29-én és aki akart, de nem tudott eljönni és azok is, akik nem jöttek el!

Elsőorban azokhoz szólnék, akik eljöttek!

A többiek nevében is köszönöm, hogy ott voltatok, ti is, nagyon szépen megköszöntétek nekünk, a 15 évet, amit nektek adtunk együtt, majd külön- külön, majd most megint, egyszer és utoljára együtt. Ti éreztétek, hogy ez, nem egy egyszerű buli lesz, ez egy búcsúbuli volt, de direkt nem beszéltünk errő, nehogy azokhoz váljunk hasonlóvá, akik már túl vannak, a 4. búcsúbulijukon.

A FreshFabrik zenekarnak az utolsó itthoni koncertjét láttátok.

A zenekaroknak!!!

Ha valaki üdvrivalgásban törne ki és azt gondolná, ezzel könnyebb lesz neki, el kell keserítsem. Megint egy csapattal kevesebb, akinek a segítségével előrébb lehetett jutni, egy bandával kevesebb, aki ellenállt a szervezők azon törekvésének, hogy a zenekarok gázsiját a nulláig nyomják. Vegyétek a batyutokat és intsetek be a kapzsi „vándorcirkuszosoknak”, akik itthon felállítanak egy söntést, összetákolnak egy színpadot, elhívnak egy 10 éve nem létező külföldi bandát és a magyar zenekarokat porig alázzák. Játszatok sokat külföldön, hogy lássátok, hogy kéne ennek működni itthon is.

Ne acsarkodjatok egymásra, inkább ti is szerveződjetek közösségekbe, városról városra, segítsétek a másikat, szövetkezzetek, szervezzetek fesztiválokat magatok, mi is ezt csináltuk éveken keresztül és eljött az idő, amikor már nem tudtak megkerülni bennünket és mi tudtunk diktálni, mert egy masszív közönség állt mögöttünk, aki egyszerűen kikövetelte a zenekart.

Mi, és csakis Mi vagyunk a hibásak viszont , hogy annakidején egymás ellen fordultunk, mert már túlnőtt rajtunk a feladat és nem tudtunk higgadtan dönteni, egymáson vezettük le, a mások miatt felgyülemlett feszültségeket.

Soha ne kérdőjelezzétek meg egy másik banda hitelességét, mert soha nem tudhatjátok, ki miért tart ott, ahol tart!!!

Mindig lesz nálatok nagyobb zenekar és lesznek, akik kisebbek,akik segítséget kérnek tőletek.

Azzal is meg kell majd békélnetek, hogy lesznek zenekarok, akik elhúznak mellettetek, talán ez fáj a legjobban, de a szerencse forgandó, egy jó lemez, egy jó szám és megint ti vagytok a nyerők. Ez a ringlispil itthon, egy ideig motivál, aztán lassan belefárad az ember idegileg. Sajnos ez bennünket is utolért.

Miután szétestünk, a „szakma”, aki a létminimum alatt vegetáló zenészeken élősködik,folyamatosan kijátszott bennünket egymás ellen. Legyünk mi az élő példa. Soha ne oszoljon fel egy zenekar,ne legyenek tagcserék, apró- cseprő hülyeségek miatt, mert külön-külön, kezdhettek mindent előlről és felmorzsolódtok és sebezhetővé váltok. Amíg össze tudtok zárni, egy milliméternyi rést se tudnak rajtatok ütni, de mihelyt egy kicsit széthúztok elég egy jó helyen, jó időben elhelyezett cikk, egy-egy pletyka és darabjaira hullanak az álmok, amiket barátként, fiatalon dédelgettetek.

Lesznek, akik azt mondják, na, ez most itt frusztráltan prédikál, amikor évekig tolta a szekeret,amíg tudta, most belefáradt. Mindenki azt gondol amit akar. Mindent megkaptam, amit 20 évesen megálmodtam, sőt annal sokkal többet.

Közhely, de egyszer minden jónak vége és eljön az idő, amikor azt mondja az ember – elég.

Aki esetleg szomorú vagy csalódott emiatt, annak azért örömmel elmondhatom, a „Necksprain”-ben találkozhattok Pityesszel, VA-val a „Superbutt”-ban, Matyival, Bécivel a „Ministers”-ben, Krisztiánnal pld. a „Balaton” zenekarban. Aki Tanka Balázst szerette, vele a „Turbo”-ban. Bármelyik emberhez fordultok segítségért 100%, hogy az erejükhöz mérten megadják ezt és egyik se fogja azt gondolni, hogy ezzel valami olyan terhet róttam rájuk, aminek ne tudnának vagy ne akarnának megfelelni.

Egy archivumot elkészítettem, ahol át lehet tekinteni majd a zenekar 15 évét, ezt okulásul, a „kommentjeimmel” felteszem majd a webre, remélem értékelhetőkordokumentum lesz, a ’93-2008-ig eltelt idő, a magyar underground és egy picit a mainstream életéből, ez rövidesen hozzáférhetőlesz, több száz oldalnyi cikk, többezer kép, videófelvételek, élménybeszámolók, elég terjedelmes anyag.

Mégegyszer köszönjük nektek a sok szép élményt, járjatok koncertekre, tartsátok életben ezeket a bandákat és akik zenélnek ne adják fel!

Köszönettel:
Kovács Levente, FreshFabrik alapító tag