"Fogalmam sem volt arról, hogy a Metallica ki akar rúgni" – Lars Ulrich

Metallica+Performs+Mandalay+Bay+Las+Vegas+cr_4dy8hcF4x

Mindenki a Metallica új lemezének Half-Life 3-szerű megjelenésével van elfoglalva, most pedig már főként: nemrég Lars azt is elárulta, hogy nyáron készen is lesz az új album, és csak „kozmikus” okai lehetnek annak, hogy idén ne jelenjen meg. Közben azért derültek ki a bandáról turpisságok is, a legutóbbi pedig igencsak „az arcunkat a kezünkbe temettető” dolog lett, legalábbis ami a bandán belüli egyenességet illeti. 

A Metallica dobosa ugyanis azt állítja, hogy egészen mostanáig fogalma sem volt arról, hogy ki akarták rúgni a Metallicából 1986-ban. Persze, a pletyka már korábban is szárnyra kapott, hogy akkoriban nem igazán voltak megelégedve Lars teljesítményével, így meg végképp hihetetlen, hogy Lars ennyire nem volt képben. A pletykának az erejét pedig tovább hízlalta a tény, hogy az Anthrax gitárosa, Scott Ian azt mondta 2014-ben, hogy a Metallica úgy viselkedett akkoriban, hogy „amint vége lesz turnéjuknak egy új dobost fognak keresni.” Persze, nem így történt.

Kirk Hammett tavaly meg is erősítette a pletykákat, amikor azt mondta, hogy „Nem voltunk megelégedve, talán elmorogtunk valamit valakinek akkoriban.” – szóval itt próbálták tompítani a tényt, hogy Larsot a háta mögött akarták kitessékelni a bandából, hát az embernek nem kellenek jobb barátok, nem?

Az egésznek az az apropója, hogy nemrég interjúzott Ulrich a Metal Forces újságíróival, akiknek azt mondta a dologgal kapcsolatban, hogy „Ez nem egy olyan dolog, amivel tisztában voltam.” – szóval felvetődik a kérdés, hogy rá sem kérdeztél a többieknél, kedves Lars, hogy esetleg igazak-e a pletykák?

„Ha van egy olyan társaság, mint a Metallica, amely már 35 éve együtt van, akkor vannak olyan pillanatok, amikor felvetül a hogyan tovább,  és ilyenkor már több lehetőség is felmerül. Voltak olyan szakaszok, amikor Kirk csapongott, voltak olyan helyzetek, amikor Hetfield, és voltak olyanok, amikor én.” – zárta rövidre a dobos, aki ezzel kívánta védeni a bandatagokat, illetve saját magát is. Elegáns.

Mi arra gyanakszunk, hogy ez az új lemeznek csak egy újabb nevetséges promója, és csak ki akarják borítani nevetséges a vihart a biliből. Ti mit gondoltok?