Feloszlott az Obey the Brave

Nyolc év aktív zenélés után befejezi pályafutását a hardcore-os metalcore egyik éllovasa, az Obey the Brave. Ez idő alatt a kanadai banda négyszer járt hazánkban, ebből egyszer főzenekarként.

2012-ben sokan örültek, mikor az akkorra már feloszlott (de azóta ismét aktív) Despised Icon egyik frontembere, Alex Erian újra mikrofont ragadott. Igaz, az OTB semmi újat sem hozott, de szerethető és fülbemászó zenét játszottak. Munkásságukat végignézve azonban a borítók albumról albumra való gagyisodásával sajnos a zene minősége is egyenes arányosságban romlott. Az utolsó lemez sokadrangú, unalmas tucat-metalcore kliséhalmaz lett, szinte teljesen eltűntek a tuskó hardcore-elemek, de a legnagyobb megbotránkozást az okozta, hogy Alex jellegzetes hangját is elvitte a cica.

Viszont az mindenképen díjazandó, hogy egy utolsó fotóra összeszedték az összes tagot, aki megfordult a zenekarban. Külön kiemelnénk John több mint érdekes lábviseletét (vajon kinek tűnt fel?), valamint a kezdetekhez visszacsatoló, kötelező pitbullos keménykedés sem maradhatott el!

A csapat így búcsúzik a rajongóitól:

8 év, 4 album és számtalan, 5 kontinenesen átívelő turné után úgy döntöttünk, hogy szögre akasztjuk a korcsolyákat. Akármennyire is imádjuk ezt a zenekart, a prioritásaink megváltoztak. Most, hogy mindnannyiunkat új célok és tapasztalatok foglalkoztatnak, itt az ideje, hogy továbblépjünk.

Nyilvánvaló okokból nem lesznek búcsúkoncertek, csak az életre szóló emlékek maradnak. Megtiszteltetés volt, hogy az Epitaphnál adhattuk ki a zenénket, megoszthattuk a színpadot kedvenc zenekarainkkal, és rendkívüli emberekkel találkozhattunk időközben. Micsoda kib*szott út! Örökké hálásak vagyunk a sok támogatásért, amit az évek során kaptunk tőletek.

Sok szeretettel,

Alex, Stevie, Terry, John, Cory, Ben, Miguel és Old Greg

A lemezeik legjobb dalaival és egy élő felvétellel köszönünk el tőlük, mely az utolsó budapesti koncertjükön készült.