Feloszlik a Breakdown of Sanity

Breakdown-Of-Sanity

10 éves fennállás után elbúcsúzik a Breakdown of Sanity. A népszerű svájci metalcore-banda a hét közepén egy Facebook-posztban jelentette be a hírt, amiben mindenkinek megköszönik az évtizedes támogatást és a lehetőséget, hogy megélhették életük legnagyobb kalandját, a döntésüket pedig így indokolják:

Egyszer a legcsodálatosabb fejezetek is véget érnek: 2017 után a BoS határozatlan ideig nem játszik több koncertet és nem ad ki több új zenét. A jövő évtől kezdve a zenei jövőnk a csillagokban van megírva. Lehet, hogy egyszer, egy nap még megjelenik egy single / EP / bármiféle projekt, a bandatagok bármilyen felállásától, hiszen a szívünk mélyén mind zenészek vagyunk és azok is maradunk. Továbbra is zenélünk majd, még mindig a legjobb barátok vagyunk, még mindig nyitottak vagyunk bármire és rengeteg minden inspirál minket. De most úgy tűnik, hogy ebben a felállásban mindent megadtunk a metalcore műfajának, és nem szeretnénk, hogy a zenénk önismétlővé vagy unalmassá váljon. Képzelhetitek, hogy nem volt könnyű meghoznunk ezt a döntést, de talán ismeritek azt az érzést is, amikor egyszer csak legbelül tudod, hogy ideje továbblépni. Amikor úgy érzed, ideje valami mást is kipróbálni az életben. Új körülmények, új célok, új döntések kellenek. Mi pedig most elértünk erre a pontra.

A banda ezzel együtt egy maréknyi búcsúkoncertet is bejelentett: az érdeklődők az év végéig még néhány svájci és német bulin kaphatják el őket, ezeken kívül már csak pár tengerentúli koncert van hátra. A dátumok a következők:

– Június 10 – Greenfield Festival, Interlaken, Svájc

– Június 22 – Amnesia Rock Fest, Quebec, Kanada
– Június 23 – Webster Hall, NYC, USA
– Június 26 – Chain Reaction, Anaheim, USA

– November 9 – LKA Longhorn, Stuttgart, GER
– November 10 – Backstage, München, GER
– November 11 – Gebäude 9, Köln, GER
– November 12 – Knust, Hamburg, GER

– December 29 – Bierhübeli, Bern, Svájc

A banda utolsó, negyedik nagylemeze, a Coexistence tavaly szeptemberben jött ki, álljon itt róla a legfrissebb klip, illetve maga a teljes album streamje is.