Felfüggesztették a Rock am Ringet – már több mint 70 sebesült a villámcsapásokban

_89883409_c00e60f0-b2b7-4a31-85b1-e011b34fe8b6

Még reggel jelentettük nektek, hogy óriási a baj Németországban, a tavalyhoz hasonlóan idén sem úszta meg a Rock am Ring fesztivál a viharokat, de ezúttal talán minden korábbinál nagyobb bajok történtek. Az elmúlt hetekben 11-en haltak meg Németországban hasonlóan szélsőséges időjárási körülmények között, miközben erős viharok bombázták Közép-Európát (ebből mi Magyarországon csak enyhébb esőzéseket érzékeltünk). A szervezők nem igazán számoltak ezekkel a körülményekkel, és a fesztivál úgy is (!) ment tovább, hogy elkezdődtek a villámcsapások.

A reggeli órákban még 8 sebesültről számoltunk be nektek, most viszont ez a szám 70 fölé duzzadt, 40 embert kellett kórházba szállítani, 8 fő ezek közül súlyosan megsérült, és arról is keringenek hírek, hogy újraélesztés is történt – számolt be a BBC. A helyi hatóságok megmondták a szervezőknek, hogy függesszék fel a fesztivált az emberek biztonsága és testi épsége érdekében. A szervezők pedig sürgették a rajongókat, hogy keressenek maguknak menedéket a sátraikban és az autóikban. Mint már mondtuk, tavaly sem úszta meg a fesztivál ezeket a szerencsétlenségeket, a Rock am Ring 2015 során több mint 30 embert kellett kórházba szállítani villámcsapások miatt.

Az idei fesztivál line-upjában többek között olyan bandák szerepeltek, mint a Black Sabbath, a Korn, a Panic! At The Disco, a Bring Me The Horizon, a Red Hot Chili Peppers, az Of Mice & Men, az Architects, az August Burns Red, a Bullet For My Valentine, a Disturbed és a Deftones. A villámcsapások pénteken kezdődtek el, és a fesztivál eredetileg 5-éig tartott volna. Várjuk a fejleményeket, hogy mi lesz a többi koncert és a fesztivál sorsa.

Minden sebesültnek mielőbbi felépülést kívánunk!

FRISSÍTÉS #1: Már sajnos több mint 80 főre tehető az ABC szerint a sebesültek száma.
FRISSÍTÉS #2: Végleg felfüggesztették az idei fesztivált!