Feléled a fenevad – új lemezt ad ki a Despised Icon!

despised icon

A Despised Icon az egyik legmeghatározóbb név a deathcore műfaj történetében, ezért aztán különösen nagy horderejű a hír, hogy hét évvel az utolsó lemezük és hat évvel a feloszlásuk után a kanadai zenekar idén nyáron új lemezt ad ki.

Az elsöprő deathcore-gépezetből 2010 tavaszán, alig több mint fél évvel az utolsó album, a Day of Mourning megjelenése után fogyott ki az üzemanyag, így az az év már teljesen a búcsúzkodás és a feloszlás jegyében telt el, utána pedig a Despised Icon nevet jó pár esztendőig legfeljebb csak egy ex- előtaggal, a szétszéledt tagság új projektjeinek kapcsán lehetett hallani. 2014-re viszont a srácokra rájött az együtt zenélhetnék, és azóta kisebb-nagyobb rendszerességgel vállaltak exkluzív bulikat Észak-Amerikában és Európában is, most április 27-én a hazai tábor nagy örömére már a Dürer Kertben is tiszteletüket teszik majd, tegnap pedig megérkezett az újabb nagy bejelentés: idén nyáron új lemez is lesz!

Az új lemezről egyelőre annyit árultak el a srácok, hogy Beast címen fut majd, zeneileg pedig egyaránt felvonultatja majd a csapat korai anyagainak sulykolós brutalitását és a későbbi anyagok gyors, technikás vonásait is. Az anyagot a Nuclear Blast fogja kiadni, a tervek szerint valamikor a nyár folyamán.