Feldolgozáslemezt ad ki a Lamb of God

lamb-of-god

Idén új anyaggal jelentkezik a Lamb of God, méghozzá egy feldolgozáslemezzel, amellyel a banda gyökerei és legfőbb hatásai előtt kívánnak tisztelegni. Ennélfogva a Legion: XX című album a banda első neve, a kilencvenes években használt Burn the Priest név alatt fog kijönni, egész pontosan május 18-án. Az albumot Európában a Nuclear Blast, a tengerentúlon az Epic gondozza, a producere pedig a banda korábbi albumaiért is felelős Josh Wilbur volt.

Mark Morton gitáros így mesél a Burn the Priest 1994-1999 közötti első időszakáról és az új albumról:

Ahhoz, hogy valaki megértse a Burn the Priest zenekar lényegét, figyelembe kell vennie az alapításának körülményeit: a 90-es évek közepét írtuk. A rádiót a grunge és az alternatív zene uralták. A közösségi média és az internet még nem töltötték be mai szerepüket, mint a szórakozás és a kultúra közös forrásai. Ez még az az időszak volt, amikor DIY magazinokból olvastunk az új bandákról és a helyi színterekről, a másolásról és a beillesztésről pedig a fénymásoló és a ragasztó jutott az ember eszébe.

Ahogy a hangzásunk és a dalaink fejlődtek, úgy vele együtt a célkitűzéseink is… elkezdünk koncertezni pincékben meg raktárakban, és eközben rájöttünk, hogy az energia, amit létrehozunk, átruházható. A bulik, amit ezekben a lyukakban és raktárakban (Philadelphiában) játszottunk, és az emberek, akiket akkor megismertünk, örökre nyomot hagytak a közös tudatunkban és a banda DNS-ében.

A nehéz kezdetekből pedig valami olyan nőtt ki, amit elképzelni sem tudtunk volna, nemhogy törekedni is az elérésére. Ez a Burn the Priest története. A dalok, amelyeket összeválogattunk erre az albumra, ezt a történetet mesélik el. Mérföldkövek abból az időből.

Az inspiráció, amit ezektől a bandáktól és ezekből a dalokból merítettünk, a mai napig tetten érhető a munkásságunkban és az alkotási folyamatunkban. Nagyon köszönjük ezeknek a zenekaroknak, hogy begyújtották a tüzünket, és végtelenül hálásak vagyunk a rajongóinknak a világ minden táján, hogy nem hagyják kialudni.

burn the priest - legion xx

A lemezen tíz dal fog szerepelni, a bakelites kiadáson további egy bónusz tétellel:

  1. Inherit the Earth (The Accüsed)
  2. Honey Bucket (Melvins)
  3. Kerosene (Big Black)
  4. Kill Yourself (S.O.D.)
  5. I Against I (Bad Brains)
  6. Axis Rot (Sliang Laos)
  7. Jesus Built My Hotrod (Ministry)
  8. One Voice (Agnostic Front)
  9. Dine Alone (Quicksand)
  10. We Gotta Know (Cro-Mags)
  11. In the Meantime (Helmet) – bakelit bónusz

A lemez kezdődala, az Inherit the Earth már be is mutatkozott egy próbatermes klip kíséretében. A megjelenés kapcsán Randy Blythe frontember így nyilatkozott ’80-as évek úttörő Seattle-i crossover thrash bandájáról:

14 éves korom óta rajongok az Accüsedért, amióta szerepeltek a Thrasher Skate Rock Volume 3 válogatáson a C.O.C.-vel meg az összes többi király crossover-bandával. Az énekesük, Blaine Cook óriási hatással volt rám énekesként.

A Lamb of God az idei évben hivatalosan pihen, bár a Slayer nyári búcsúturnéjának vendégeként azért körbejárják egyszer az Államokat.