Februárban új lemezt ad ki az American Nightmare

AMERICAN NIGHTMARE-EL REY-1-04-15-133

A bostoni hardcore-színtér megkerülhetetlen zenekara, az American Nightmare tizenöt év után új lemezt ad ki. A banda – amely jogi okok miatt a 2003-as második nagylemeztől egy sokéves feloszláson keresztül egészen az utóbbi évek újjáalakuló koncertjeiig Give Up the Ghost néven futott – a bostoni Mystic Valley Recording Studióban vette fel az American Nightmare című lemezt, amely február 16-án jelenik meg a Rise Records gondozásában.

A zenekar frontembere, Wes Eisold az alábbiakat fűzte a történtekhez:

A lemez készítése közben egyetlen célunk volt: egy olyan hardcore punk lemezt készíteni, ami hű marad az American Nightmare-hez, ahhoz, akik voltunk, és ahhoz, akik most vagyunk. Semmi tölteték, csak egzisztenciális költői méreg. Ez a kiindulási pont, egy új élet a zenekarnak. Ez az album válasz a régi dalszövegekre, megnyugtatás az összes bizonytalanságra és egzisztenciális félelmekre. A mai napig küzdök a fejemben élő tartós depresszióval; mély gyökerű, és ki kellett adnom magamból ebben a formában.

Ez valóban egy új kezdet. Most vagyunk az a zenekar, aminek mindig is szántunk az American Nightmare-t, azzal a felállással, azokkal a dalokkal, és a régi névvel. Úgy érzem, körbeértünk a korábban említett zenei hangzáshoz, és abból a szempontból is teljesnek érzem a dolgot, hogy fogtuk a zenekar életművét és múltját, és csináltunk egy új American Nightmare-albumot… Most pedig készen állunk arra, hogy ezzel előrelépjünk.

Alább mutatjuk a számlistát és a borítót, a nyitószámot pedig már meg is lehet hallgatni.

  1. americannightmareselftitledThe World Is Blue
  2. Flowers Under Siege
  3. American Death
  4. War
  5. Gloom Forever
  6. Lower Than Life
  7. Colder Than Death
  8. Dream
  9. Crisis of Faith