Ez a zenekar megalkotta a redneck emo műfaját, és ennél többre nincs is szükségünk

A country zene igazából csak farm emo.

Ez a reddites aranyköpés ugrott be, miközben a Worlds Greatest Dad új dala került a radarom alá. Igazából nem is járunk messze a valóságtól, az atlantai zenekar önmagát lényegében „redneck emo”-ként fémjelzi, és ha meghallgatod az új dalukat, a Twenty Deert, valamint megnézed a hozzá készült klipet, el is hiszed majd, hogy ez pontosan így is van.

A dallal kapcsolatban Maddie Duncan énekes-gitáros nevezett meg egy egészen egzakt inspirációforrást:

A szám lényegében a fejemben született meg, miközben egy DIY-turné keretein belül vezettem át a Pocono-hegységen, négy óra alvással. Brooklynból egészen Pittsburghig kellett eljutnunk, miután hajnali háromkor fejeztük be a bulinkat. Az út mentén volt egy csomó úgynevezett vadhíd, hogy az állatok biztonságosan átkelhessenek az autópályán, de még így is tele volt a sztráda elgázolt állatokkal. Amikor úton vagyunk, szinte semmi időt nem tudok egyedül tölteni, pláne, hogy a koncertek fele kiállítóterekben vagy emberek pincéiben van megtartva. Azt hiszem, akkoriban valahogy úgy éreztem magam, mint azok a szarvasok, túlságosan le voltam terhelve ahhoz, hogy megértsem, értékeljem és ténylegesen megtapasztaljam, ami körülöttem történik.

A banda második lemeze, a Better Luck Next Time szeptember 13-án érkezik a legendás punkkiadónál, a SideOneDummynál, akik olyan bandák anyagait gondozták, mint a Big D and the Kids Table, a Carpool, az Iron Chic stb.