Évekig manipulálta és bántalmazta a családját, visszavonul a zenéléstől a Neurosis frontembere

Súlyos nyilatkozat rázta fel a metal közösséget európai idő szerint szombat éjjel: az 55 éves Scott Kelly, a Neurosis (és egyéb más zenekarok, köztük az idén debütált Absent in Body prominens tagja) végérvényesen felhagy a zenéléssel, hogy a családjára fordíthassa minden idejét, akiket éveken keresztül manipulált és bántalmazott, és ezt megpróbálta a hírnév mögé rejteni.

Hogy miről is van szó pontosan, azt odalent a zenész Facebookra feltöltött írásában végig lehet olvasni, mi a legfontosabb részleteket próbáljuk most kiemelni belőle:

[…] Az elmúlt évek alatt folyamatos érzelmi, pénzügyi, verbális és fizikai bántalmazásnak vetettem alá a feleségemet és a fiatalabb gyerekeimet. Amikor paranoiássá váltam attól, hogy ez kitudódik, megtaláltam a módját annak, hogy eltávolítsam őket a munkahelyükről és az iskolából, és elszeparáljam a családomat a barátainktól, szeretteinktől. Az irányítás megszállottja lettem, manipuláltam, öncsonkítással és öngyilkossággal fenyegetőztem, fizikai sérülést okoztam másoknak és a hírnevüknek ennek érdekében.

Amikor éreztem, hogy a feleségem el akar hagyni, próbáltam őt is és másokat is meggyőzni arról, hogy megőrültem, dolgokat látok és nem vagyok ura a cselekedeteimnek. Ő megpróbált terápiával és pszichiáterekkel megoldást találni a bajra, de a profi szakemberek előtt széthullottak a hazugságaim. A feleségem ezután tényleg megpróbált elmenni, én pedig a nap minden szakában követtem és zaklattam, ezáltal konstans rettegést okozva neki és a legfiatalabb gyermekünknek. Annyi embernek hazudtam és ferdítettem el az igazságot, hogy egyszerűen már nem tudom nyomon követni. […]

Ahogy az igazság a felszínre bukott, többen is elkezdték a feleségemet hibáztatni a bántalmazásokért és nevetséges, valamint káros pletykákat kezdtek terjeszteni róla. Ez teljesen elbaszott dolog. Ő sokkal jobbat érdemel ennél. Ha te is egy vagy ezek közül, azonnal állj le! Nagyon komoly problémáim vannak, amikkel foglalkoznom kell, és elszeparáltam magam mindenkitől, aki kicsit is belefolyt a magánéletembe, hogy a mérgező magatartásomra tudjak koncentrálni. Amikor a feleségem volt olyan kedves, hogy válaszoljon a távollétemmel kapcsolatos kérdésekre, őrült vádak érték a személyét. […]

Most már tudom, hogy a legrosszabb döntés volt a nyilvánosságot és a színpadot választani azzal a viselkedéssel, amit produkálok. A figyelem, az alaptalan tisztelet és a dicséretek mögé bújtam. A társadalmi helyzetemet arra használtam, hogy mindnyájatokat közvetlenül és közvetve manipuláljalak és eltitkoljam a családom bántalmazását. A legnagyobb elégedettséggel töltött el a megtévesztés és a teljes irányítás gondolata. Azonnali hatállyal, végérvényesen visszavonulok a hivatásos zenéléstől. […]

Életem hátralévő részében csak arra koncentrálok majd, hogy gondoskodjak a családomról, biztonságos teret engedve nekik a gyógyuláshoz és a bizalmuk újraépítéséhez. Remélem, hogy ez a nyilatkozat megvédi a feleségemet a további támadásoktól és végre békét hagy a családomnak.

Bár mi itt a NuSkullnál végképp nem vagyunk pszichiáterek vagy pszichológusok, lehet, hogy Kellynek ezután a „ha igazán szereted, elengeded” metódust kéne inkább alkalmaznia. Mindenesetre reménykedjünk, hogy végre békére lel a családja, és a zenésznek is sikerül rendeznie a dolgait önmagával.