Eternal Spirits: a metalvilág eltávozott hősei előtt tiszteleg új dalával a Svalbard

Három év után új dallal jelentkezett a brit Svalbard. A 2020-as When I Die, Will I Get Better? lemezével megannyi év végi listán helyet bitorló banda új dala, az Eternal Spirits a metalvilág túl korán elhunyt hőseinek, ikonjainak állít emléket.

A bristoli poszt-hardcore/poszt-metal-zenekar énekesnője, Serena Cherry így fogalmazott az érzelemdús dallal kapcsolatban:

Az Eternal Spirits a valaha megírt egyik legtragikusabb szerzeményünk, ugyanakkor egyfajta örömóda is a zenei örökség oltárán. A dal azokról a metalzenészekről szól, akik túl korán hagytak itt minket, és arról a veszteségről, amit a jelenlétük hiányában érez a közösségünk. Ez a szám egy szívből jövő tisztelgés a hőseink előtt, akik bár elmentek, de emlékük örökké megmarad milliók szívében, amiket megérintett a zenéjük. Megrázó, ha egy bálványunk eltávozik, mi viszont így szeretnénk megemlékezni néhai bajnokaink dicsőséges zenéjéről, és az általuk ihletett bandák garmadájáról. Ez az inspiráció soha nem hal meg.

Serena egy konkrét személyt is kiemelt:

Joey Jordison (ex-Slipknot, ex-Murderdolls, Sinsaenum stb.) volt az, aki miatt anno zenélni kezdtem. Az ő játékából áradó energia és szenvedély miatt ültem be a dobcucc mögé 12 éves koromban. Amikor hallgattam a dobolását, minden egyes ütése motivált és elszántabbá tett, a kreatív szikrája olyan tüzet gyújtott bennem, amely soha nem fog kialudni.

A zenekarnak egyébként ez az első dala, ami már a Nuclear Blast kötelékében jelent meg, ahova tavaly nyáron csatlakoztak. A négyest tavasszal Európa-szerte el is lehet csípni a Cult of Luna és a Russian Circles társaságában, hozzánk legközelebb március 27-én, Bécsben.