Érzed a katarzist a Machine Head új klipjében?

machinehead-catharsis

Amikor a múlt hónapban kijött az első dal a Machine Head januárban megjelenő új lemezéről, és megláttuk, hogy az anyag nem kevesebb mint 15 tételes lesz, egyből le is szűrtük a következtetést, hogy Robb Flynnék mostanra tényleg újra megtanultak rövid, tömör dalokat írni. Az énekes-gitáros maga is azt mondta, hogy ezúttal jóval egyszerűbbek lettek a számok, és hogy ezzel a lemezzel a metál most jól be is törhet a mainstreambe, ők ezt érzik és tudják is. Ennél a felvetésnél mondjuk már kicsit ráncoltuk a szemöldökünket, pár hét elteltével pedig most itt is van a következő single, ami eléggé azt sugallja, hogy Robbék egyszerűen túlvállalták magukat.

Catharsis album címadó dala ugyanis megint egy 6 perces darab, ami mondjuk Machine Head-mércével még nem is számít olyan rettentő soknak, a mainstream mércéjével viszont már nagyon is. Emellett pedig ordít a dalról, hogy végtelenül epikus akar lenni, és hiába van benne pár óriási riff, a végére mégis az az érzésünk marad, hogy az egész nem letaglózó, nem erős, nem agyas, hanem egyszerűen giccses. Kezdünk félni a lemeztől.

A Catharsis január 26-án jelenik meg a Nuclear Blastnél, április 20-án pedig a banda Budapesten is bemutatja a lemezt, egy előzenekar nélküli, egész estés koncerten a Barba Negrában.