Érkezik a Have Heart- és Basement-tagok bandájának második lemeze, itt az első klip

A bostoni Fiddlehead 2014-ben alapult olyan bandák tagjaiból, mint a Have Heart, a Basement, a Youth Funeral és még jó pár másik punk szellemiségű brigád. Azóta két kis- és egy nagylemez büszke tulajdonosai, most pedig visszatértek, hogy május 21-én kiadják második albumukat Between the Richness címmel, a Run for Cover Records gondozásában. Az alapvetően a dallamos hardcore/poszt-hardcore/emo határmezsgyén egyensúlyozó csapat új lemeze tovább viszi a 2018-as Springtime & Blind hangulatát, amit újfent az énekes, Patrick Flynn édesapjának elvesztése körvonalazott, ezúttal egy másik aspektusból. Pat így kommentálta a lemez alaptónusát:

A két lemez közt hatalmas változások történtek az életemben. Megházasodtam, született egy gyerekem és apám halálának is már tíz éve. És mi van akkor, ha még egy lemezt írok arról, hogy hogy érzem magam apám elvesztése után? Vajon megkapom majd, hogy „ember, válassz már egy másik témát!”? Az első dalnak azért Grief Motif a címe, mert ez egy örökös küzdelem, ami soha nem fog elmúlni. Az a helyzet, hogy ez egészen addig bennem lesz, amíg csak meg tudok fogni egy tollat.

Az új lemez címe Between the Richness, mert fontos számomra, hogy feltárjam a szomorúság és a boldogság furcsa érzetét, mivel pont ezek közt vagyok most. A fiam neve Richard, és az apám neve is Richard, szóval szó szerint kettejükről szól, de az élet és a halál gazdagságáról is.

(A „rich” jelentése gazdag, ebből képződik a richness = gazdagság, a Richard becézése pedig szintén Rich, szóval ez egy ilyen magyarra átfordíthatatlan egybeesés.)

Alább mutatjuk a számlistát, az első klipet a Million Times című számhoz és a borítót:

1. Grief Motif
2. The Years
3. Million Times
4. Eternal You
5. Loverman
6. Down University
7. Get My Mind Right
8. Life Notice
9. Joyboy
10. Heart to Heart