Érkezik a Cancer Bats hetedik lemeze, itt van róla az első dal

Közel négy éve annak, hogy a Cancer Bats utoljára teljes értékű nagylemezzel örvendeztetett meg minket. A kanadai hardcore punk-banda most bejelentette, hogy a Psychic Jailbreak névre keresztelt hetedik albumát április 15-én fogja a világra szabadítani a saját, Bat Skull Records nevű kiadója gondozásában.

Ez lesz a zenekar első kiadványa, amin már nem szerepel a tavaly októberben, 17(!) év után távozott alapító gitáros, Scott Middleton, így helyette a basszer, Jaye Schwarzer vállalta, hogy megragadja mindkét húros hangszert – na persze nem egyszerre. A felvételek a winnipegi Private Ear Studiosban zajlottak, JP Peters (Propagandhi, Comeback Kid, The Kindred) felügyelete mellett, akivel már az előző lemezen is együtt dolgoztak a srácok.

Liam Cormier énekes így fogalmazott az új lemez és a megváltozott felállás kapcsán:

Tudtuk, hogy ennek az albumnak különlegesnek kell lennie. A bandában soha nem volt olyan, hogy egy ember felelt a teljes írási folyamatért, az elmúlt 15 év arról szólt, hogy mind a négyen együtt ötleteltünk a zenei megoldásokon. Ennek fényében tudtuk, hogy a megmaradt három denevérnek bizonyítania kell a rátermettségét ezzel az új cuccal. Meg akartuk mutatni a rajongóinknak, hogy egy izgalmas, új jövőt tartogatunk számukra.

A lemezről már meg is hallgatható a címadó tétel, amit rögtön a dallista után tálalunk is.

  1. Radiate
  2. The Hoof
  3. Lonely Bong
  4. Friday Night
  5. Hammering On
  6. Crocodiles
  7. Shadow of Mercury
  8. Keep On Breathin
  9. Pressure Mind
  10. Rollin Thress
  11. Psychic Jailbreak