Eredeti felállásával tér vissza az A Skylit Drive

Dübörög tovább a myspacecore-revival, mai versenyzőnk mondjuk előnnyel indul, ugyanis ők már a tényleges éra alatt is aktívak voltak, így nem nagyon kell elfeledett blogspotok maradványai közt kutatniuk a nyersanyag után. Akiről szó van, az nem más, mint a kaliforniai A Skylit Drive. A metalcore-t poszt-hardcore-, emo- és elektronikus megoldásokkal vegyítő csapat 2005-ben alakult és 2017-ben döntött a pihenő mellet, ez idő alatt öt nagylemezt, egy akusztikus albumot és egy kislemezt adtak ki.

Az említett EP-nek igen csak különleges szerepe van a jelen apropóból, ugyanis pont a napokban töltötte a 15-öt a She Watched the Sky címet viselő anyag, amit anno mi is nagyon szerettünk. Ennek megemlékezésére jöttek újra össze az eredeti(!) tagok, akik anno fel is játszották a kislemezt. Ez olyan nosztalgikus élményben részesítette az öt – már nem annyira fiatal – embert, hogy úgy érezték, itt az ideje átvenni a stafétabotot az elhullott bajtársaktól és leporolni a zenekart. Ennek örömére a srácok fel is lépnek május végén a texasi Arlingtonban rendezett So What?! Music Festivalon, olyan előadók társaságában, mint a Sum 41, a Parkway Drive és a The Ghost Inside, ahol nagy valószínűséggel az ominózus kislemezt fogják elnyomni elejétől a végéig.

A csapat egyébként 12 éves fennállása során soha nem járt Magyarországon – Európában is alig-alig -, de ki tudja, mit hoz még a jövő, talán ha elmúlik ez az egész világégés, minket is meglátogathatnak majd valamilyen formában. Mondjuk nem sok jót mond el a zenekarról az, ha a leghallgatottabb számuk a Spotify szerint egy 2011-es Eminem/Rihanna-feldolgozás a Punk Goes Pop negyedik válogatáslemezéről. De hát nem ítélkezni vagyunk itt, hanem várni a fejleményeket.