Enemy: új Brand of Sacrifice-dal az Underoath énekesével

A kanadai deathcore-fenomén Brand of Sacrifice háza táján nincs megállás. Miután idén kiadták második nagylemezüket, a Lifebloodot, máris itt a következő új dal az Enemy képében, amihez nem kisebb nevet sikerült megnyerniük, mint az Underoath énekesét, Spencer Chamberlaint. A dal egy nagyszabású kisfilmet is kapott, ami nem meglepő a konstans magas minőségre törekvő csapattól. A videó története az Animal klipjében látottak előzményét tárja elénk. A dalról és a hozzá tartozó finomságokról a gitáros és az anyag producere, Michael Leo Valeri osztott meg pár gondolatot:

Az Enemyt önálló single-nek szántuk, ami továbbgondolja az olyan számaink dallamosabb, metalcore-osabb hangzását, mint például az Animal, a Foe of the Inhuman vagy a Vengeance. Annak a lehetősége, hogy Spencerrel dolgozzunk, teljesen letaglózó volt. Amúgy is izgatottak voltunk a dal miatt, de ahogy ő képes az érzelmeit kifejezni a gyötrelmes szövegelésével és az abból kitörő üvöltéseivel, az egy új szintre emelte a számot. Tökéletesen kivitelezte a rábízott feladatot.

Emellett a csapat még két Lifeblood albumos dalt is kiadott remix formájában, az egyik a címadó, a másik az Altered Eyes. Ezek a teljesen elektronikus hangzású szerzemények is csak azt hivatottak bizonyítani, hogy számukra nem tabutéma a zenei határdöntögetés.

És még mindig nincs vége a jó híreknek, ugyanis a banda egy manga képregénnyel is megörvendeztette a rajongóit. Köztudott, hogy a zenekar szövegvilágát (sőt, a nevét is) a nagy sikerű Berserk manga (és anime) inspirálta, amit az idén, 54 évesen elhunyt Kentaro Miura készített. A srácok célja ezzel a saját univerzumuk tágítása, ahogy lassacskán elhagyják a Berserket, mint konkrét hivatkozási pontot.