Énekes nélkül is elképesztőket zenél a Night Verses

2017 egyik legmeghökkentőbb híre volt, hogy az utóbbi évek egyik legkirályabb poszt-hardcore-bandája, a Night Verses a továbbiakban Douglas Robinson énekes nélkül, instrumentális trióként folytatja a zenélést, egyfajta progresszív poszt-rockos, poszt-metálos hangzás mentén.

A banda az idei év elején egy háromszámos EP-n mutatta meg, hogyan is szólnak vokál nélkül, mostanra pedig elkészültek a következő teljes albummal is. Az anyag június 29-én jelenik meg az Equal Visionnél, From the Gallery of Sleep címmel. Rajta lesz a januári EP három dala, plusz még tíz új szám, a teljes lista így néz ki:

  1. Cooper Wasp
  2. Trading Shadows
  3. Vice Wave
  4. Vantablonde
  5. Lira
  6. No Moon
  7. Glitch in You I Thought I Knew
  8. No. 0
  9. Balboa
  10. Earthless
  11. Harmonic Sleep Engine
  12. Phoenix IV: Levitation
  13. Infinity Beach

A srácok ezen a lemezen is folytatják az epikus Phoenix dalsorozatot, éppen ennek a legújabb darabját, a közel tízperces Phoenix IV: Levitationt tették közzé a lemez következő előzeteseként. A magunk részéről még mindig hiányoljuk a cuccból Robinson óriási hangját, de hogy Nick DePirro (gitár), Reilly Herrera (basszus) és Aric Improta (dob) nélküle is hatalmas zenészek, ahhoz kétség nem fér.

Douglas egyébként nemrég hintette el, hogy egy új projekten dolgozik, szóval valószínű, hogy felőle is hallunk még 2018-ban.