Először jön Budapestre idén nyáron a Vektor

Pályafutása során először jön Magyarországra koncertezni a kortárs progresszív/technikás thrash metal egyik legjobb zenekara, a sci-fi koncepciókért rajongó amerikai Vektor. A buli június 25-én lesz a Dürer Kert kistermében.

Az Arizonában alakult, majd Philadelphiába költözött banda 2016-ban adta ki a legutolsó (és eddigi legjobb) lemezét, a Terminal Reduxot, majd nem sokkal később földbe is állt, amikor David DiSanto énekes/gitáros mellől az összes többi tag kilépett. Ezután több év üresjárat jött, majd 2019-ben a felesége fizikai és szexuális erőszakkal vádolta meg DiSantót, aki azóta is tagadja, hogy a vádakból bármi is igaz lenne, és állítja, hogy túllépett a meghurcoltatáson, 2020-ban pedig újra beizzította a Vektort az előző lineupból visszatérő Erik Nelson gitárossal és egy új ritmusszekcióval. Az új felállás eddig két számot adott ki, és tavaly már szó volt egy új nagylemezről is, de erről egyelőre nincsenek újabb hírek, csak időnként egy-egy fesztivál- és turnébejelentés.

A budapesti koncert előzenekarai a lehető legjobban illeszkednek majd az este tematikájába, ugyanis a szintén sci-fi death/thrash vonalas Needless, illetve az ugyancsak galaktikus mészárlásban utazó Beneath the Void melegíti be a színpadot. Minden további infót az eseménynél megtalálsz.