Élőhalottként lubickolnak a Berliose tagjai az első klipjükben

Új klipes dallal jelentkezett a gyulai emo/alt rock/grunge-zenekar, a Berliose. A csapat a 2018-as debütáló Sleep Without You lemez után nem sokkal máris újra dalszerzésbe kezdett, amihez „pozitívan” asszisztált a koronavírus is, így két dal már meg is született, ezek közül most a Lungtrust címűt láthatjuk teljes pompájában.

A készülő új lemezzel kapcsolatban a fiúk azt nyilatkozták az Idioteqnek, hogy míg az első album főleg a Brand New, a Citizen és a Modest Mouse-vonalán mozgott zeneileg, addig az új már inkább a nu metalból és a 2000-es évek eleji emóból fog táplálkozni, és olyan zenekarokat említenek támpontként, mint a My Chemical Romance, a Bring Me the Horizon és a Deftones. A srácok szerint ez a hangzás már inkább lefedi azt, amit jelenleg képvisel a zenekar, és ez már az új dalban is hallható:

Szerintünk a Lungtrust máris példázza ezt a változást. A dal címének nincs konkrét jelentése, inkább egyfajta  víz alatti érzést hivatott jelképezni, amit a dal és a szöveg keltett bennünk, és amit a videóval is prezentálni próbáltunk. Szövegileg a dal az átlagos mindennapok problémáiról szól, illetve arról, hogy nem akarunk másokat idegesíteni az ilyen problémákon való méltatlankodásunkkal. Ugyanakkor fontos, hogy őszinték legyünk és megosszuk másokkal a problémáinkat, bármennyire is jelentéktelennek tűnnek első blikkre.

A felvétel, a keverés és a maszter is Tóth Gábornál a Ghostship Recordings stúdióban valósult meg, a videót pedig Tobai Botond készítette.

A csapatot élőben legközelebb augusztus 14-én a székesfehérvári Hell Villen lehet elcsípni, ahol ők nyitják a szombati napot, első fesztivál-fellépésük gyanánt.