Élőben mutatta be legutóbbi lemezének egyik dalát a The Devil’s Trade

A The Devil’s Trade, vagyis Makó Dávid szólóprojektje tavaly a járványhelyzet miatt elmaradt Roadburn fesztiválon mégiscsak felléphetett – igaz némileg másképp: a Roadburn Redux névre keresztelt live stream esemény teljes egészében online zajlott, és a fesztivál eredeti fellépői közül jó páran mutattak be itt exkluzív tartalmakat – köztük Dávid is. Most ebből láthatunk egy tételt, mégpedig a Dreams from the Rot címűt, ami az énekes-dalszerző 2020-as lemezén, a The Call of the Iron Peaken szerepelt.

Dávid így mesélt ezzel kapcsolatban:

A Roadburn Redux idején nem nagyon lehetett panaszkodni, hisz mindenki sérült valamilyen formában és mindannyiunknak ugyanolyan vagy hasonló küzdelmekkel és veszteségekkel kellett megbirkóznunk. Történetesen ekkor voltam életemben leginkább lent. A sötétség és a szomorúság már semmit sem jelentett és teljesen üresnek, reménytelennek éreztem magam. Olyannyira, hogy szakemberhez kellett fordulnom, hogy fel tudjak állni és tovább tudjak lépni. A Roadburn Redux azon kevés dolgok egyike volt, ami okot adott rá, hogy megpróbáljak úgy viselkedni, mintha minden normális lenne, miközben legbelül teljesen halott voltam. Nagyon hálás vagyok ennek a lehetőségnek és hogy megoszthatom most ezt a felvételt veletek. Fel a fejjel!

A The Devil’s Trade legközelebb április 9-én, az Instantban lép fel EU-turnés társaival, a svéd Forndommal és az olasz Lili Refrainnel.