Nem lesz idén sem Rockmaraton, de valami más lesz helyette

Ahogy lassan tisztázódik az idei nyári fesztiválok sorsa, a Rockmaraton szervezői ma estére ígértek tájékoztatást arról, hogy mi lesz az idei fesztivállal. Röviden:

Elmarad, de szerveznek a helyére egy másik rendezvényt, valami más néven.

Szóval gyakorlatilag lesz is ‘maraton, meg nem is. A pótrendezvény ugyanott, a dunaújvárosi Szalki-szigeten lesz, kizárólag magyar fellépőkkel. A további részletek holnap derülnek ki.

Addig is itt van Varga Zoltán főszervező bejelentő videója, illetve egy rövid összefoglaló poszt néhány fontosabb kérdésről:

1. Miért marad el a Rockmaraton?

A jelenlegi körülmények között nem vállalhattuk a megszervezését. A közönségünk közel fele diszkriminatívnak tartja a védettségi igazolvány használatát, nekünk kötelességünk az ő véleményüket is figyelembe venni. Tekintettel a rajongóink érzelmi kötődésére, és 2000 jegyvásárlónk anyagi kötődésére, ilyen korlátozások mellett zsarolásnak éreztük volna.

2. Mi a helyzet a korábban megváltott jegyekkel?

Természetesen ahogy korábban is, most is mindenkinek visszaadjuk a belépő árát, aki igényli – a napijegyeket automatikusan visszautaljuk. Arra kérjük a bérleteseket, aki teheti váltsa a bérletét támogatói csomagra, ezzel segítve a fennmaradásunkat. Emellett arra is lesz mód, hogy a bérleteket a Rockmaraton idején megrendezésre kerülő pótrendezvényen felhasználják.

3. Miért szervezünk egy másik rendezvényt a Rockmaraton helyett?

Korábban a Facebookon feltett kérdéseinkre érkezett válaszok alapján egyértelmű, hogy a többség számított arra, hogy idén nyáron is a Szalki-szigeten bulizzon, és őket sem szeretnénk cserben hagyni.

Holnap, azaz szerdán délben részletesen jövünk a visszaváltással kapcsolatos technikai infókkal és az új rendezvény részleteivel.

Amint holnap megvannak a részletek, mi is tudósítunk.