Elindult Amerikában a Slipknot debütlemezének évfordulós turnéja

Mind a mai napig nincs arról konszenzus a Slipknot rajongóinak körében, hogy a banda 1999-es, azonos című debütlemeze, vagy az azt két évvel követő Iowa a maszkosok magnum opusa, az viszont egészen biztos, hogy ebből a vitából általában e két kiadvány egyike kerül ki győztesként. Mivel utóbbi hagyatéka már elég sokszor ki lett domborítva, így most a bemutatkozó cuccon volt a sor, ami pont idén tölti a negyedszázados jubileumát. A világ egyik legnagyobb metalzenekara pedig úgy döntött, hogy az amúgy is zsúfolt naptárukban (a titkos lemezükkel való ügyködés, a tagok szólókarrierjei, whiskey-főzés stb. mellett) 2024 leginkább ennek megünnepléséről fog szólni.

Ezért aztán elő is kerültek az ódzsi vörös kezeslábasok, az eredeti maszkok is fel lettek tuningolva, augusztus 6-án pedig elstartolt a Here Comes the Pain elnevezésű turné az Indiana állambeli Noblesville-ben. A körút nevével ellentétben ez maximum azoknak okozhatott fájdalmat, akik nagyon nem bírják a régi ‘Knotot, mindenki másnak ez egy valóra vált álom lehetett – mint minden, ami milleniál nosztalgia manapság. A teltházas bulin – amit a Knocked Loose és az Orbit Culture vezetett fel – az első lemez nagyjából összes száma elő lett adva, kezdve az olyan alapdarabokkal, mint a Wait and Bleed vagy az Eyeless, az olyan deep cutokon keresztül, mint a Me Inside és a Get This, egészen az olyan tételekig, amiket a zenekar 24(!) éve nem vett elő, lásd: No Life, illetve Scissors.

Mutatunk is pár elég fasza rajongói felvételt, alatta pedig egy olyan setlistet, amitől még azok szeme is könnybe lábad, akik már rég szakítottak, vagy csak lemondtak a bandáról az új cuccaik miatt. Ugyanezekből az egyénekből az alábbi képsorok valószínűleg sűrű szentségelést és átkozódást váltanak majd ki, miszerint már megint rossz földrészre születtek.