Elhunyt Firka, az Over My Dawn frontembere

Siklósi Örs után két héten belül már a második fiatal frontemberét veszítette el a hazai metalszíntér. Elhunyt Horváth Bence, vagy ahogy sokan ismerték, Firka, a szolnoki Over My Dawn frontembere – tette közzé a zenekar. Bence a zenélés mellett videózással is foglalkozott, Proving Grounds Pictures néven több magyar underground bandának készített klipeket és szöveges videókat. Halálának okáról nincs hír.

Zenekara az alábbi poszttal búcsúzott tőle:

„Hadd mondjak egy utolsó búcsút…”

Egy nagyon szomorú esemény apropóján kell megtörnünk a csendet, ugyanis Firkánk a napokban itt hagyott bennünket. Halálával kapcsolatban semmilyen egyéb információt nem szeretnénk megosztani, kérünk mindenkit, hogy ezzel kapcsolatban se a családtagokat, se a zenekar tagjait ne keressétek.

Ami mellett viszont nem lehet elmenni szó nélkül, az Bence karaktere és tehetsége, amivel 10 évig vezette a zenekart és hogy egy az underground körökben ismert, színpadképes produkciót épített fel az évek alatt velünk és korábbi zenésztársaival. Mindnyájan hálásak lehetünk azért, hogy ennek részesei lehettünk, valamint, hogy tanulhattunk, fejlődhettünk mellette az évek során. Énekesként, frontemberként, videósként is remekül helytállt, folyamatosan fejlesztve, képezve magát. A zenekaron belül is sokszor ő képviselte a józan, nyugodt hangokat, nélküle egészen bizonyos, hogy nem jutottunk volna idáig.

Végezetül szeretnénk a családtagok felé is leróni kegyeletünket, fájdalmukban osztozni. Tervezünk egy megemlékezést, amivel méltó módon búcsúzhatunk barátunktól, erről várhatóan a napokban további infókat teszünk közzé a zenekar oldalán. Addig is, emlékezzetek rá zenészként, barátként, egy olyan tehetséges és jóindulatú emberre, akinek nagyon sok dolga lehetett volna még itt.

Isten veled Bence, bárhol is jársz most, reméljük megtalálod a nyugalmad… 🖤

Álljon itt az a két dal, amelyekkel a zenekar – főleg Firka pallérozatlan szókimondó szövegeinek köszönhetően – a legnagyobb hullámokat verte fel nagyjából öt éve, 2015-16 fordulója körül: