Elhunyt Caleb Scofield, a Cave In és az Old Man Gloom oszlopos tagja

Caleb-RIP

Március 28-án, harminckilenc éves korában autóbalesetben elhunyt Caleb Scofield, a Cave In, az Old Man Gloom és a Zozobra zenekarok basszusgitáros/énekese. Scofield a poszt-metal, a poszt-hardcore és az alternatív rock stílusok korszakalkotó lemezeinek elkészítésében vett részt a kétezres évek elején, és az egyik legjobban sikerült Cave In-lemez, az Antenna kapcsán anno mi is ódákat zengtünk. A zenészhez köthető több zenekar is mély megrendülését fejezte ki, ezekből párat összeszedtünk alább. Nyugodj békében, Caleb!

A Cave In közleménye:

Megrázott és letaglózott bennünket, hogy Caleb Scofield elhunyt. Egy senkihez sem fogható ember volt, a legjobb barátunk és elképzelhetetlen mértékű inspiráció. Köszönjük a támogatásotokat és hogy megértitek, milyen nehéz ez számunkra. Kérünk titeket, hogy adományokkal segítsétek a családját.

Az Old Man Gloom szavai:

Köszönjük mindenkinek a beérkező kedves szavakat. Rengeteg mondandónk lesz még, végtelen történetek, amelyeket a jövőben el kell mesélni, de ma egyszerűen csak próbálunk megmaradni. Mindössze annyit kérünk, hogy ha Caleb valaha is okozott neked akár egy pillanatnyi örömöt, akkor az alábbi linken támogasd a családját.

Az Isis is megemlékezett:

Tegnap egy nagyon különleges embert veszített el a világ: Caleb Scofieldet. Rendkívül fontos volt ő számunkra, mint barát, turnétárs, lakótárs, zenésztárs és mint ember. Nagyszerű apa volt, szerető férj, és hiányát a családja fogja a legmélyebben érezni. A különböző zenekarai munkásságából rajtunk kívül még sokan mások merítettek ihletet, és fognak is még hosszú évekig. Szeretünk, Caleb, és máris hiányzol.

Converge pedig a következőt posztolta:

Hogyan is lehetne egy olyan embert, mint Caleb Scofield, egy facebookos kiírásban összefoglalni? Mind nagyon szerettük őt. Tényleg nagyon szerencsések voltunk, hogy a barátunknak nevezhettük. Odavoltunk a zenéjéért, inspirált bennünket. Nagyon nehéz feldolgozni a halála hírét. Hiányozni fog. Nyugodj békében, barátunk.

Scofield családja részére ezen az oldalon indult adománygyűjtés a temetés költségeinek fedezése céljából. A kitűzött cél 1000 dollár volt, ehhez képest a barátok és a rajongók már több mint 55 ezer dollárt raktak össze a családnak.