Elesett az európai fesztiválszezon

Az idei Glastonbury, a Download és a Nova Rock törlése után nem írtunk külön minden európai fesztiválról, ami elmarad a koronavírus miatt, mert felesleges lett volna. Azt viszont érdemes külön megjegyezni, hogy mostanra gyakorlatilag

az egész kontinensen az összes nagyobb rendezvény beadta a kulcsot.

Nem lesz Roskilde, se Hellfest, se Graspop, tegnap pedig a német kormány augusztus végéig betiltotta a tömegrendezvényeket, tehát elmarad a Wacken, a Rock Am Ring, a Summer Breeze és a Hurricane fesztivál is.

Nyugaton már csak egy maréknyi fesztivál maradt talpon, például a holland Pinkpop, a spanyol Resurrection, vagy a cseheknél a Brutal Assault és az Obscene Extreme, de ezeknek is ketyeg az óra. Utóbbi például már most belengette, hogy készülnek arra, hogy az egész idei lineupjukat átmentsék 2021-re.

A hazai szervezők többsége továbbra is csendben várja, hogy alakuljon a helyzet. Egyedül a Fishing on Orfű és a Kolorádó szervezői jelezték, hogy június helyett inkább augusztusra tervezik a fesztiváljaikat (Fishing: aug. 26-29., Kolorádó: aug. 12-15.), plusz néhány nyári koncert el lett halasztva a jövő évre (pl. In Flames, Pearl Jam, Nick Cave). Hogy mi lesz a többi fesztivállal (Rockmaraton, Volt, Sziget stb.) és nagykoncerttel (System of a Down, Korn, Deftones…), arról egyelőre semmi konkrét hír. De nagyon reménykedni már semelyikben nem érdemes.