Elektrós meglepi lemezt dobott ki a Bring Me the Horizon

Nagyon szeretnék tök fura, elektrós dalokat írni.

– nyilatkozta Oli Sykes novemberben, amikor megjelentBring Me the Horizon legutóbbi single dala, a Ludens, most pedig a zenekar meglepiből kidobott egy egész lemezt, tele tök fura, elektrós dalokkal. Azok a hallgatók, akik eddig is nehezen viselték Oliék kikacsintásait az elektronika meg a pop felé, most még jobban ki lesznek akadva – bár eléggé úgy tűnik, pont ez a cél.

Sykes amúgy legutóbb azt mondta, hogy a banda jövőre új nagylemez helyett több különböző stílusú EP-t tervez kiadni, ezek közül érkezett meg az első még 2019 vége előtt. A címe: Music to listen to~dance to~blaze to~pray to~feed to~sleep to~talk to~grind to~trip to~breathe to~help to~hurt to~scroll to~roll to~love to~hate to~learn Too~plot to~play to~be to~feel to~breed to~sweat to~dream to~hide to~live to~die to~Go to. 

Ez meg a dallista:

1. Steal Something.
2. Candy Truck / You Expected: LAB Your Result: Green
3. A Devastating Liberation
4. ¿ (feat. Halsey)
5. Underground Big {HEADFULOFHYENA} (feat. BEXEY & Lotus Eater)
6. „like seeing spiders running riot on your lover’s grave” (feat. Happyalone.)
7. Dead Dolphin Sounds ‘aid brain growth in unborn child’ Virtual Therapy / Nature Healing 2 Hours (feat. Toriel)
8. ±ªþ³§ (feat. Yonaka)

Az egy dolog, hogy a címek rémesen túl lettek tolva, az meg egy másik, hogy az anyag a maga 75 percével bőven túl hosszú is kislemeznek. Persze mindezektől még lehetne tök jó, nekem mégis az az érzésem, hogy az erőltetett furcsaság meg a direkt trollkodás itt a zeneiség rovására megy. Pedig én még az Amót is imádom, mert tele van fogós, kerek dalokkal – ezek itt viszont csak néhol fogósak, kereknek meg nagyjából annyira kerekek, mint egy cipősdoboz. Gyakorlatilag fogták a februári lemezen már hallott vagy arról lemaradt témákat, és rendes dalok helyett hosszú, chillezős, tripezős zenefolyamokat gyártottak belőlük. A legszélsőségesebb eset a 24 percesre húzott Underground Big {HEADFULOFHYENA} című darab, aminek az első 5 perce csak simán kusza (van benne vendégrapper meg eltévedt, indokolatlan breakdown is), utána meg további 19 percen keresztül megy egyetlen minimál hangminta, amire Oli motyog dolgokat. Ez így, ebben a formában tényleg nemigen jó másra, mint hogy fárasztó legyen. A többi szám azért életképesebb, el lehet őket hallgatni a háttérben, de hogy nem ezeket fogjuk elővenni évek múlva, ha felidézzük a BMTH 2019-es termését, az biztos.

Itt az egész cucc, meg persze fenn van a streamszolgáltatóknál is.