Elbuksz, megégsz, szenvedsz és meghalsz – Itt a Vented második száma

A májusi debütáló single után a második számát is kiadta a Vented, azaz a magyar/amerikai szupergrupp, aminek a fő dalszerzője az Omega Diatribe-os Hájer Gergő, a további tagjai pedig Sean Zatorsky énekes (Sinsaenum, Daath, ex-Chimaira), Austin D’Amond (DevilDriver, Bleed the Sky, ex-Chimaira) és Simon C. Bondar (White Tiger, Sexual Education). A zenekarnak eredetileg Joey Jordison (Slipknot, Sinsaenum stb.) volt a dobosa, aki az egy évvel ezelőtti váratlan halála miatt csak rövid ideig tudott részt venni a zenekar munkálataiban, erről Hájer és Zatorsky nemrég részletesebben is mesélt a nagyinterjúnkban.

Az új szám a The End Game címen fut és egy klipet is kapott, amiben beugró basszerként Höflinger Tamás is feltűnik, szintén az Omega Diatribe-ból. A dalról Hájer ezt mondta:

Alapvetően a The End Game című tétel egy bónusz dal lett volna a lemezen, de a felvételek végére úgy éreztük, hogy annyira erős lett a végeredmény, hogy inkább egy klipes dalra avanzsálódott. Sajnos Joey már nem hallhatta ezt a tracket, hiszen a halála után íródott, viszont az atmoszférája végig velünk volt a dalszerzés folyamán. Szóljon az ő emlékére ez a dal!

A zenekar debütáló lemeze idén fog megjelenni Cruelty and Corruption címmel, 13 számmal. A producere a francia HK Krauss (Sinsaenum, Betraying the Martyrs, Dagoba stb.) volt a maintenoni Vamacara Studióból.