Egyszerűbb, emészthetőbb, nagyobb lemezt ígér a Bullet for My Valentine

Bejelentette új lemezét a Bullet for My Valentine: a walesi metalcore-banda hatodik anyaga Gravity címmel érkezik június 29-én, nem sokkal a banda budapesti koncertje után. Ez lesz a csapat első lemeze Jason Bowld dobossal és Jamie Mathias basszerrel, akik az előző album, a 2015-ös Venom turnéi közben csatlakoztak a két alapítóhoz, Matt Tuck énekes-gitároshoz és Michael „Padge” Paget szólógitároshoz. Az új lemez dalait nagyrészt Tuck írta, aki azt nyilatkozta, hogy az anyag szándékosan egy egyszerűbb, kevésbé technikás megközelítésben fogant:

Egy más hangzású lemezt akartunk csinálni, máshogy álltunk neki a dalszerzésnek, meg ilyesmik. Nem akartunk újrahasznosítani semmit, amit korábban már megcsináltunk. Az a múlt, mi pedig a jövőbe akarunk nézni. Igyekeztünk nagyobbra vettük a dolgokat, úgy, hogy visszavettünk a technikásságból. Szóval még mindig nagyok, masszívak, kemények és groove-osak a dalok, de ahelyett, hogy keményen zúznánk meg technikáznánk a gitárokon, most sokkal egyszerűbb és sokkal emészthetőbb minden, ami egy sokkal nagyobb hangzást eredményez.

Eleinte sokan meg fognak lepődni azon, ahogy szól, és hogy ezúttal hogy oldottuk meg a hangszerelést. De szerintem amint a por leszáll és az emberek megszokják, [rájönnek, hogy] elég húzós. Nagyon elégedettek vagyunk vele.

Az első felvezető dal, az Over It már meg is jelent, alább lehet hallgatni. A teljes számlistát egyelőre nem közölte a banda, így azt sem tudni, hogy a másfél évvel ezelőtt kiadott legutóbbi single, a Don’t Need You felkerül-e a lemezre.

A zenekar másfél héttel az album megjelenése előtt, június 18-án a Budapest Parkban koncertezik, ahol ott lesz velük az Asking Alexandria, a Caliban és a Blessthefall is.